دیسک کمر چیست؟
در نظر داشته باشید دیسک یک ساختاری می باشد که در بین مهره های کمر قرار گرفته است. دیسک شکلی ژله ای داشته و از وارد شدن فشار مضاعف به مهره ها جلوگیری می کند. زمانی که دیسک از محل هسته خود خارج شود فشار های بسیار زیادی بر روی عصب های مجاور ایجاد می گردد.
این موضوع می تواند تنگی کانال را نیز به همراه داشته باشد. در داخل دیسک کمر یک بخش ژلاتینی وجود دارد. اما حلقه بیرونی آن بسیار سخت و لاستیکی می باشد. زمانی که پزشکان تشخیص می دهند فرد دچار فتق دیسک شده است منظور آن ها بیرون آمدن قسمت های داخلی دیسک از حلقه سخت بیرونی می باشد. به این عارضه دیسک کمر گفته می شود.
علائم دیسک کمر
امروزه بسیاری از افراد به این مشکل مبتلا هستند. در بعضی مواقع به قدری این مشکل حاد می گردد که افراد ناچار به عمل های جراحی سنگین می شوند تا دیسک بیرون آمده را احیا کرده و در سر جای خود قرار دهند.
حالا شاید برای شما این سوال پیش بیاید که به چه صورت می توانید پی به وجود این مشکل برده و متوجه شوید که دیسک کمر دارید. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید تا علائم دیسک کمر را بیان کنیم.
بررسی تمام علائم دیسک کمر
در نظر داشته باشید افرادی که به بیماری دیسک کمر مبتلا هستند معمولاً در یک طرف بدن خود این علائم را احساس کرده و دچار درد شدید می شوند. بر اساس محل و میزان فشار هایی که به عصب های مورد نظر وارد می شوند این علائم نیز متفاوت می باشند.
اما به طور کلی دیسک کمر دارای یک سری علائم است. اگر شما احساس گرفتگی در قسمت پشت زانو و پاها دارید احتمالاً دچار این مشکل شده اید. همچنین بی حسی یا احساس سوزن سوزن شدن در ناحیه کمر و عصب های آسیب دیده پا نیز یکی از علائم دیگر این مشکل می باشند.
وجود ضعف در عضلات اطراف عصب آسیب دیده پا و کمر و همچنین زمین خوردن افراد به دلیل این ضعف و یا عدم توانایی بلند کردن اجسام نیز از علائم دیگر این مریضی هستند. در نظر داشته باشید در صورت داشتن درد شدید در ناحیه پاها و همچنین در انتهای ستون فقرات، درد در ناحیه باسن، ران و ساق نیز شما باید به بیماری فتق دیسک پی ببرید.
معمولاً این درد ها با سرفه، عطسه، ایستادن و حرکت کردن بیشتر می شوند و فرد را بسیار آزار می دهند. همانطور که عنوان شد خارج شدن قسمت نرم داخلی دیسک سبب می شود که یک سری مواد شیمیایی آزاد گردند.
این مواد شیمیایی عصب های اطراف را تحریک کرده و سبب ایجاد التهاب و درد در این عصب ها می شوند. همچنین افرادی که دارای گودی کمر زیادی هستند نیز ممکن است این درد را در ناحیه کمر خود احساس کنند. می توان گفت اصلی ترین علائم دیسک کمر، کمردرد می باشد. کمر در این بیماری معمولاً سفت شده و فرد بیمار را بسیار آزار می دهد.
پیشنهاد می کنیم مقاله التهاب مفاصل چیست و چگونه درمان می شود؟ را مطالعه فرمایید
همچنین این درد تا قسمت پاها نیز احساس شده و سبب ناتوانی فرد در حرکت کردن می شود. پس با دیدن این علائم باید سریعاً به پزشک مراجعه کرده و مشکل خود را پیگیری کنید تا از شدیدتر شدن آن جلوگیری نمایید.
درد این مشکل به چه صورت است؟
حال که با علائم دیسک کمر آشنا شدید باید بدانید که درد کمر در بیماری دیسک از خفیف تا شدید وجود دارد. اگر شما به دیسک کمر مبتلا شوید معمولا درد را از کمر تا پاها نیز احساس می کنید.
معمولا افراد در این مناطق درد شدیدی را دارند. این درد همراه با سوزن سوزن شدن در پا است. همچنین با حرکات ناگهانی، ایستادن، نشستن طولانی و چرخش سریع تشدید می شود.
پس با دیدن هر کدام از این علائم باید آن ها را جدی گرفته و سریعاً به پزشک مراجعه کنید. افرادی که به دیسک کمر مبتلا می شوند معمولاً به علائم دیسک کمر توجه نکرده و سبب شدت گرفتن این بیماری می شوند.
این افراد زمانی به پزشک مراجعه می کنند که پزشک باید ناچار دیسک آن ها را عمل کند. پس بهتر است با دیدن علائم دیسک کمر در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کرده تا از روش های بسیار عالی برای درمان مشکل شما استفاده شود. همچنین ناچار به انجام عمل های سنگین در ناحیه کمر خود نشوید.