همانطور که میدانید بیماری پوست مرغی یک عارضه ی ژنتیکی پوستی است که برای فرد مبتلا خطری را فراهم نمی کند. اما این عارضه بر ظاهر فرد بسیار تاثیر گذاشته و می تواند حس آزاردهنده ای را به او القا نماید.
در این نوع عارضه، ظاهر پوست به شکل دانه دانه و ملتهب شده و زیبایی پوست تحت تاثیر این اختلال قرار می گیرد. جالب است بدانید علت نامگذاری این عارضه به پوست مرغی به دلیل شباهت آن با پوست مرغ است.
این نوع ضایعات پوستی معمولا در قسمت گونه ها و دست ها و ران ها و پشت بازوها ایجاد می شود. فرد مبتلا گاهی به خاطر وجود این عارضه در پوست خود، دچار خارش هم خواهد شد. شما با آگاهی از علت پوست مرغی شدن بدن و درمان آن می توانید از شر این معضل پوستی خلاص شوید.
علت پوست مرغی شدن بدن
شاید برای شما خوبان این سوال مطرح شود که علت ایجاد عارضه پوست مرغی در بدن چیست؟ در جواب باید گفت، پاسخ این سوال به کراتین و سلولهای مرده در قسمت فولیکول مو بازمی گردد. چون با جمع شدن مقدار زیادی از رسوب کراتین و سلول های مرده در زیر پوست، مجرای فولیکولها بسته می شود.
همین امر باعث شده تا از رشد مو و خارج شدن آن از پوست جلوگیری شود. در نهایت این عوامل باعث می شود تا پوست بدن، حالتی برجسته و یا دون دون شده به خود بگیرد. به زبانی بهتر، این اختلال پوستی نتیجه تجمع کراتین و پروتئین مو در منافذ پوست است.
چه کسانی دچار عارضه پوست مرغی می شوند؟
یکی از دلایل اصلی بروز اختلال پوست مرغی در فرد، مسئله ژنتیک است. بسیاری از افراد بنا به وراثت، این عارضه را به ارث می برند و در بسیاری از افراد هم شایع است. این عارضه بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده می شود.
تغییرات هورمونی در دوران نوجوانی و یا بارداری در بسیاری از افراد، باعث بروز این اختلال می شود. لازم به ذکر است، اکثر افرادی که دچار اضافه وزن هستند و یا از بیماری اگزما رنج می برند، معمولا با این اختلال دست و پنجه نرم می کنند.
درمان اختلال پوست مرغی شدن
همانطور که میدانید طب سنتی همیشه راهکارهایی مناسب و گیاهی برای درمان بیماری ها ارائه می دهد. مهم ترین روش طب سنتی برای درمان انواع بیماری ها؛ استفاده از داروهای گیاهی می باشد.
در مورد اختلال پوست مرغی شدن هم این طب قدیمی توانسته روش های درمانی مقرون به صرفه ای را برای رفع این عارضه ارائه دهد. استفاده از روش های سنتی در مراحل اولیه، باعث می شود تا علائم بیماری پوست مرغی بسیار کاهش یابد. در ادامه به چند درمان گیاهی عارضه پوست مرغی اشاره خواهیم کرد.
استفاده از روغن زیتون
استفاده روزانه چند قطره روغن زیتون و مالیدن آن بر روی پوست به درمان رفع عارضه پوست مرغی بسیار کمک می کند. ناگفته نماند برای اینکه نتیجه بهتری از این روش بگیرید، بهتر است این کار را بعد از حمام کردن انجام دهید.
تهیه اسکراب خانگی
درست کردن اسکراب خانگی برای رفع عارضه پوست مرغی بسیار مفید می باشد. شما می توانید با مخلوط مقداری شکر قهوهای و دو قاشق روغن نارگیل و دو قاشق چای خوری عسل، یک اسکراب فوق العاده تهیه کنید.
این ترکیب جذاب را بر روی پوست خود بمالید، و سپس بعد از چند دقیقه پوست خود را بشویید و با یک کرم مناسب، مرطوب کنید. برای اینکه نتیجه مطلوبی از این روش بگیرید، بهتر است، این کار را یک تا دو بار در هفته انجام دهید.
مصرف سرکه سیب
استفاده از سرکه سیب سرخ در طب سنتی، یک راهکار موثر برای درمان پوست مرغی می باشد. مقداری از سرکه را با آب مخلوط نمایید و آن را بر روی پوست بدن خود اسپری نمایید. بعد از گذشت چند دقیقه بدن خود را با آب بشویید. می توانید این کار را چند بار در هفته انجام دهید. لازم به ذکر است در ابتدا این ترکیب را بر نقطه کوچکی از پوست خود اسپری نمایید. در صورت بروز حساسیت، بلافاصله آن را بشویید.
استفاده از لعاب ختمی
یکی از مواردی که می تواند موجب کاهش اثرات پوست مرغی در سطح پوست شما شود، استفاده از لعاب گل ختمی است. شما می توانید برای رفع این عارضه بعد از استحمام از لعاب ختمی استفاده نمایید.
آگاهی از علت پوست مرغی شدن بدن و درمان آن باعث می شود، شما به آسانی از شر این اختلال پوستی خلاص شوید.