فیبروم رحم چیست؟
در بین انواع بیماری های بانوان، فیبروم رحم یک بیماری رایج شناخته می شود که توانسته است در نوع بدخیم و خوش خیم، دسته بندی گردد. فیبروم به توده ای در سایزهای مختلف گفته می شود که همواره در بافت داخلی و خارجی رحم رشد می کند. این توده با توجه به سایز و اندازه گوناگون، دارای علائم متفاوتی می باشد.
تهدید سلامتی فرد توسط توده موردنظر، بسیاری از پزشکان را در زمینه درمانی با دغدغه فراوانی مواجه کرده است. استرس که ریشه بسیاری از بیماری های بانوان می باشد، در تولید توده های فیبروم نیز نقش مؤثری دارد. لذا تداخل هورمونی و ژنتیک نیز از عوامل دیگر برای رشد فیبروم در رحم می باشند.
پیشنهاد میکنیم در ادامه مقاله تدابیر سلامت رحم و تخمدان را نیز مطالعه کنید.
فیبروم رحم عموما در سه قسمت داخلی، خارجی و بافتی رحم رشد کرده و می تواند برای هر قسمت از رحم، آسیب فراوانی را به دنبال داشته باشد.
- فیبروم داخل رحمی با عنوان “اینترامورال” در قسمت بافت رحم به وجود می آید که حالت کشیدگی را برای جداره رحمی ایجاد می کند.
- دسته ای دیگر از فیبروم در جداره بیرونی از رحم رشد می کند که می تواند رحم را در ارتباط تنگاتنگی با لگن قرار داده و درد مضاعفی را ایجاد نماید.
- دسته آخر نیز در قسمت داخلی رحم رشد می کند که این دسته نسبت به سایر فیبروم ها، می تواند مورد تشخیص زودهنگام قرار بگیرد و درمانی سریع تر را داشته باشد.
عموما افرادی که در سنین بیست تا پنجاه سالگی از فیبروم رحمی در نوع خوش خیم رنج می برند، طبق معاینه و تشخیص پزشک، می توانند درمان سریع تری را با دارو داشته باشند. اما هنگامی که مراجعه به پزشک صورت نگیرد، تومور موردنظر به نوع بدخیم تبدیل شده و راه درمانی بسیار طولانی و سختی را نیاز خواهد داشت.
پیشنهاد میکنیم در ادامه مقاله درمان بیماری فیبروم و میوم را نیز مطالعه کنید.
علائم فیبروم
جهت تشخیص فیبروم رحم، بانوان بهتر است توجه ویژه ای به علائم این عارضه داشته باشند. علائم معمول و ساده فیبروم به شرح زیر می باشد :
- درد در هنگام عادت ماهیانه و مقاربت
- خونریزی زیاد در هنگام پریودی و همچنین خونریزی و لکه بینی در زمان خارج از عادت ماهانه
- احساس حبس شدن ادرار در مثانه و نیاز به تخلیه سریع
- دردهای لگن دائمی یا موقتی
بیشتر بانوان با داشتن این علائم می توانند مراجعه به پزشک را در اولویت قرار دهند. با معاینه و تشخیص پزشک، تصویربرداری از رحم به روش های مختلف، می تواند اطمینان لازم را به وجود بیاورد. سونوگرافی رنگی و سونوگرافی معمولی خارجی، از روش های معمول برای تشخیص می باشند.
بعضاً علائم فیبروم رحم، برای برخی از بانوان اتفاق نمی افتد و تشخیص زودهنگام عارضه برای درمان سریع تر را به تاخیر می اندازد. در این زمان، عوارض فیبروم، سلامت فرد را به خطر می اندازد که در برخی مواقع خارج سازی رحم از بدن، صورت می گیرد.
پیشنهاد میکنیم در ادامه مقاله سندروم پیش از قاعدگی (PMS) چیست؟ را نیز مطالعه کنید.
عوارض فیبروم رحم
توده فیبروم رحم مانند انواع تومورهای سرطانی دیگر، می تواند عوارض مختلفی را به همراه داشته باشد. در صورت کوچک بودن توده، امکان حذف آن با دارو یا اقدامات ساده پزشکی، امکان پذیر می باشد. در این زمان عوارض توده به صورت خفیف و گذرا خواهد بود. در ادامه مهمترین عوارض فیبروم بیان خواهد شد.
پیشنهاد میکنیم در ادامه مقاله درمان سندروم پیش از قاعدگی را نیز مطالعه کنید.
- افزایش بی رویه هورمون استروژن که عامل اصلی فیبروم رحم می باشد، جدا از ایجاد توده، در به هم زدن تعادل هورمونی نقش دارد. لذا فیبروم رشد یافته، در کارکرد صحیح رحم، خلل ایجاد کرده و می تواند اختلال در طول مدت پریودی و همچنین ناتوانی جنسی را سبب ساز شود.
- کاهش مقدار قابل توجهی از هورمون پروژسترون، در ایجاد تومورهای رحمی، موثر می باشد که عوارض آن، عدم توانایی لقاح تخمک با اسپرم در فضای داخلی رحم است.
- کم خونی و از دست دادن آهن و پروتئین های موجود در خون به دلیل خونریزی زیاد پریودی، از رایج ترین عوارض فیبروم می باشد.
- برخی از توده های داخل رحمی، می تواند در قسمت ورودی لوله فالوپ قرار بگیرند. در این هنگام عدم خروج تخمک و همچنین عدم لقاح برای بارداری ایجاد خواهد شد. عدم توانایی بارداری در بسیاری از بانوان دارای فیبروم رحم، به همین دلیل صورت می گیرد. برخی افراد نیز با این مشکل مواجه نمی شوند و بارداری خوبی را نیز پشت سر می گذارند.
بسیار عالی بود. سپاس فراوان از مطالب خوبتون درباره سلامت زنان
سلام و عرض ادب خدمت شما
خوشحالیم که مطالب مورد پسندتون بوده