خواص سیر
سیر با دارا بودن گروهی از ویتامینهای ب و سی، کلسیم، فسفر، آهن، پروتئین و… به خودی خود برخی نیازهای اولیه بدن را رفع میکند.
همچنین سیر دارای طبع گرم و خشک است و درجه گرمای بسیاری دارد به همین دلیل به این نکته توجه شود که از مصرف افراطی سیر باید پرهیز شود.
خواص سیر به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی، ضد التهاب و تصفیه کننده خون تنها به این مواد محدود نمیشود. ماده موثر آلیسین که در سیر به وفور یافت میشود، نه تنها ایمنی بدن را افزایش داده بلکه از بروز آسیب به بسیاری از اندامهای حیاتی بدن جلوگیری میکند.
البته استفاده از سیر به شکلهای گوناگونی امکانپذیر است. استفاده از سیر خام یا به کار بردن آن در انواع غذاها از موارد روزانه به شمار میرود.
باید گفت که سیر را با مواد دیگر هم میتوان ترکیب کرده و معجونهای فوقالعادهای پدید آورد. یکی از برترین ترکیبها، ترکیب سیر و عسل است که خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد. این ترکیب شامل خواص عسل طبیعی و فواید فوقالعاده سیر در کنار یکدیگر است.
خواص سیر برای درمان بیماریها
سیر برای پاکسازی ریهها
در شرایطی که آلودگیهای زیست محیطی و هوا در شهرهای بزرگ به حد بحرانی میرسد، مصرف سیر به علت وجود آنتیاکسیدانهای مختلف میتواند نقش بسیار موثری در حفظ سلامت بدن داشته باشد.
مصرف مداوم دخانیات، قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و… رفته رفته باعث کاهش کارآمدی ریهها شده و مشکلات مختلفی را باعث میشود. استفاده منظم از سیر در چنین شرایطی نه تنها باعث دفع سموم میشود، بلکه سلامتی را به ریهها باز میگرداند.
سیر برای افزایش قوای جنسی
مصرف سیر افزون بر افزایش قوای جنسی میتواند موثر در درمان برخی بیماریها همچون بزرگ شدن پروستات باشد.
سیر برای درمان بیماریهای تنفسی و ویروسی
از طرفی سیر همانند آنتی بیوتیک عمل میکند و به بدن در مبارزه با باکتریها کمک میکند. از طرف دیگر با کمک موادی چون آلیسین میتواند در عین کمک به سیستم ایمنی بدن باعث جلوگیری از ازدیاد ویروسها شود.
سیر برای پیشگیری از بیماریها
یکی از جالبترین خواص سیر پیشگیری از بروز بیماریهای مختلف است. در طب سنتی و اسلامی با تاکید روی سبک زندگی سالم و کنترل غذاها میتوانیم از بروز بیماریهایی چون سرماخوردگی نیز جلوگیری کنیم. در برخی شرایط مصرف میزان مناسب سیر امکان ابتلا به سرطان را نیز کاهش میدهد.
سیر برای درمان اسهال
برخی از انواع اسهال که به دلیل عفونی شدن دستگاه گوارش بروز پیدا میکنند، به وسیله سیر درمان خواهند شد. این مساله درجایی اهمیت به سزایی پیدا میکند که سیر خلاف بعضی داروهای شیمیایی تنها اسهال را که نشانه بیماری است بر طرف نمینماید. بلکه مشکل ریشهای که اسهال تنها یک نشانه آن است را از بین میبرد.
مضرات سیر
نکته بسیار مهم!
توجه داشته باشید که سیر در طب سنتی یک دوا محسوب میشود و به خودی خود عوارضی ندارد اما همه میدانیم آنچه که خاصیت دارویی دارد باید به میزان کم و حساب شده مصرف شود.
مصرف افراطی سیر میتواند منجر به سردرد، ریزش مو، بیخوابی، سرگیجه، افکار بد و منفی، وسواس و… شود. خواص یاد شده با همان میزان معمول مصرف سیر در غذا به بدن شما خواهد رسید و لازم نیست در مصرف آن افراط کنید.