آیا شما پرکاری تیروئید دارید؟
اگر این طور است پس مطمئن شوید که از مواد غذایی که در این مطلب به آن اشاره می کنیم دوری کنند. بدون شک، غده تیروئید در عملکردهای مختلف بدن مانند تنظیم متابولیسم، ساخت پروتئین و رشد استخوان های بلند نقشی حیاتی دارد. اما هر چیزی بیش از اندازه اش مضر است، حتی هورمون های تیروئید.
پرکاری تیروئید به معنای عملکرد بیش از حد غده تیروئید است که منجر به تولید اضافه هورمون های تیروئید می شود. این مسئله باعث کاهش کیفیت زندگی فرد شده و ممکن است برای سلامتی نیز خطرناک باشد. بیماران مبتلا به این مشکل بهطور معمول سالها دارو مصرف میکنند تا تولید هورمون را کنترل کنند.
برای جلوگیری از پرکاری تیروئید بهتر است از سبک زندگی سالمی پیروی کرده و از غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید دوری کنید. مصرف غذاهای سالم، تغذیه متعادل، ورزش منظم و کافی، خواب کافی و کنترل استرس می تواند به شما در این زمینه کمک کند. در کل، پرکاری تیروئید یک مشکل جدی است که ممکن است در صورت عدم درمان مناسب به مشکلات بیشتری منجر شود.
بنابراین کسانی که به این بیماری مبتلا هستند باید بدانند که برخی از غذاها به عنوان غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید شناخته می شوند که باید از مصرف آن ها پرهیز کرد. در ادامه با برخی از این غذای های ممنوعه در پرکاری تیروئید آشنا می شویم.
مواد غذایی ممنوع در پرکاری تیروئید
سبزیجات چلیپایی
سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، اسفناج و گل کلم سرشار از فیبر و مواد مغذی هستند که می توانند در تولید هورمون تیروئید اختلال ایجاد کنند. بنابراین این سبزیجات جزو غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید شناخته می شوند. مطالعه ای که در یکی از مجلات معتبر منتشر شده نشان داد است که سبزیجات چلیپایی حاوی گواتروژن هستند که در جذب ید غده تیروئید اختلال ایجاد کرده و پرکاری تیروئید را تشدید می کنند.
سویا
سویا یکی از غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید است که حاوی ترکیبی به نام ایزوفلاون می باشد. این ماده می تواند بر افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند تأثیر منفی بگذارد. مطالعه ای که در مجله معتبر Thyroid منتشر شده نشان می دهد که مصرف سویا می تواند در جذب داروهای تیروئید اختلال ایجاد کند.
بنابراین بهتر است بعد از مصرف این غذا ها مدتی صبر کرده و چند ساعت بعد داروهای مربوط به تنظیم تیروئید را مصرف کنید. یا بهتر است از خوردن این ماده غذایی دوری کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله علت و علائم تیروئید پرکار چیست؟ را مطالعه فرمایید.
غذاهای فرآوری شده از جمله غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید
غذاهای فرآوری شده از جمله غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید به شمار می روند. از جمله غذاهای فرآوری شده می توان به تنقلات، بیسکویت و همچنین غذاهایی که سرشار از سدیم هستند مانند غذاهای منجمد اشاره کرد. مصرف این غذاها اگر بیش از حد باشد می تواند باعث بیش فعالی غده تیروئید شده و وضعیت بیمار را بسیار بد کند.
غذاهای غنی از فیبر
اگرچه فیبر برای روده مفید است اما مقدار زیاد آن می تواند برای غده تیروئید خطر آفرین باشد. غذاهای سرشار از فیبر جزو غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید به شمار می روند. مصرف زیاد مواد غذایی سرشار از فیبر می تواند در جذب داروهای مربوط به کنترل و تنظیم تیروئید که توسط پزشک توصیه می شود اختلال ایجاد کند.
الکل
الکل می تواند در تشدید پرکاری تیروئید موثر واقع شود. نوشیدنی های الکلی با سرکوب توانایی بدن در استفاده از هورمون تیروئید، تأثیرات بسیار بدی بر فعالیت غده تیروئید دارند.
غذاهای حاوی گلوتن از جمله غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید
غذاهای حاوی گلوتن جزو غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید به شمار می روند. گلوتن می تواند باعث التهاب در غده تیروئید شود، بنابراین می تواند پرکاری تیروئید را بدتر کند. شاید تعجب کنید که بدانید بین گلوتن و بیماری خودایمنی ارتباط وجود دارد. غلات حاوی گلوتن عبارتند از:
- گندم
- مایدا (آرد چند منظوره)
- آرد سمولینا
- چاودار
- جو دوسر
- دانه گندم
- جو
پیشنهاد می کنیم مقاله درمان پرکاری تیروئید در طب سنتی را مطالعه فرمایید.
غذاهای حاوی کافئین
کافئین به عنوان یک محرک عمل می کند، بنابراین مردم اغلب از آن برای شاداب ماندن در مواقع استرس زا استفاده می کنند. با این حال، می تواند علائم پرکاری تیروئید، مانند تپش قلب، لرزش، اضطراب و بی خوابی را تشدید کند. بنابراین غداها و نوشیدنی های کافئین دار جزو غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید به شمار می روند. این غذاها همچنین می توانند در جذب داروهای تنظیم تیروئید اختلال ایجاد کنند.
شاید زمان آن رسیده باشد که با غذاها و نوشیدنی های کافئین دار زیر خداحافظی کنید:
- چای سیاه
- شکلات
- نوشیدنی های انرژی زا
- قهوه
- بستنی قهوه و محصولات با طعم قهوه
در پایان باید بگوییم که خوردن و پرهیز از برخی غذاها ممکن است پرکاری تیروئید را درمان نکند، اما مطمئناً به کنترل بهتر آن کمک می کند. رژیم غذایی شما می تواند بر تولید هورمون تیروئید و نحوه عملکرد غده تیروئید تأثیر داشته باشد. قبل از شروع هر گونه رژیم غذایی یا درمانی برای پرکاری تیروئید، لازم است که علت اصلی این بیماری را بیابید.
بنابراین مراجعه به یک متخصص درباره این موضوع و استفاده از تغذیه مناسب و پرهیز از غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید می تواند در این زمینه موثر واقع شود.
سلام. ایا سیاهدانه برای پرکاری تیرویید مضره؟!
سلام و عرض ادب
خیرمانعی ندارد ومضرنیست
با سلام من هم تیروید پرکار دارم توضیحات شما بسیار مفید بود لطفا بفرمایید علت پف کردو چاق شدن بد ن هم مربوط به تغذیه میشه؟
سلام و عرض ادب
بله زمانی که طبع سرد وبلغم باشد دچار پف وورم میشوید