حکیمان طب سنتی ﺍﯾﺮﺍن ﺑﺎﻭﺭ داشتند همانطور ﮐﻪ ﭘﯿﺪﺍﯾﺶ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ براساس دلایلی رخ میدهد، سلامتی هم ﻧﯿﺎﺯمند دلایلی است. ﺑﺮ همین باور ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻬمترین روشهای حفظ سلامتی و ﺗﻨﺪﺭﺳﺘﯽ ﻭ همچنین ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎ ﺩﺭ ﻃﺐ ﺳﻨﺘﯽ، قراردادن ﺗﺪﺍﺑﯿﺮ ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ ﻫﺮ ﻓﺼﻞ در برنامه زندگی است.
مدیریت بدن و تدبیر دقیق آن در فصول چهارگانه سال، از دیگر اصول طب سنتی است که رعایت آن سلامت و تندرستی را به ارمغان می آورد و بیتدبیری و عدم مدیریت آن نیز، سبب اختلال در بدن و عروض بیماریهای روحی و جسمی میشود.
انسان باید برای حفظ سلامت خود، بدن خویش را مدیریت کند و بایدها و نبایدهایی را به کار گیرد که او را از بیماریها مصون نگاه میدارد. مراعات اصول تغذیه و بهداشت با توجه به ماهها و فصلهای سال و مطابق با آب و هوای آن ماه و فصل، امری لازم برای سلامت و حفظ شادابی و نشاط و نیز پیشگیری از بروز اختلال در بدن و نابسامانیها و ایجاد بیماریهاست.
پیشنهاد می کنیم مقاله اصول تغذیه سالم از نگاه متخصصان طب سنتی را مطالعه فرمایید
بر این اساس، امام رضا (علیه السلام) برای هر یک از ماههای سال، خصوصیاتی را برشمرده و خوراکیها و نوشیدنیهای خاصی را تجویز و توصیههای ویژهای در این باره بیان فرمودهاند. در سخن حکیمانهای از آن حضرت آمده است:
خوراکی سرد را در تابستان و غذای گرم را در زمستان بخور و غذاهای معتدل را در فصل بهار و پاییز. میزان مصرف خوراکیها متناسب نیروی طبیعی بدن و میل به آنهاست.
ﺑﻬﺎﺭ طبیبان ﻭ منجمان
تعریف فصل بهار از نظر نجوم و طب گوناگون است. ﺑﻬﺎﺭ ﻧﺠﻮﻣﯽ، ﻓﺼﻠﯽ ﺍﺳﺖ دارای 93 روز ﮐﻪ ﺑﺎ عید نوروز ﺁﻏﺎﺯ ﻭ ﺑﺎ ﭘﺎﯾﺎﻥ 31 ﺧﺮﺩﺍﺩ به پایان میرسد. ﺍﻣﺎ حکیمان ایرانی ﻓﺼﻞ ﺑﻬﺎﺭ را ﺑﺮﻫﻪﺍﻯ ﺍﺯ ﺳﺎﻝ میدانند ﮐﻪ ساکنان ﺳﺮﺯﻣﯿﻦﻫﺎﻯ ﻣﻌﺘﺪﻝ به ﭘﻮﺷشهای ﮔﺮﻡ نیاز نداشته باشند. ﺩﺭ ﻣﻨﺎﻃﻘﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ پایتخت ایران، اصولا ﺩﺭ ﻧﯿﻤﻪ ﺍﻭﻝ ماه ﺍﺳﻔﻨﺪ، ﺑﻬﺎﺭ از نظر طب سنتی شروع ﻣﯽﺷﻮﺩ.
طبع ﻓﺼﻞ ﺑﻬﺎﺭ
طبع ﻓﺼﻞ ﺑﻬﺎﺭ ﻣﻌﺘﺪﻝ ﻭ در تعاریف دیگر ﮔﺮﻡ ﻭ ﻣﺮﻃﻮﺏ ﺩﺭ ﺣﺪ ﺍﻋﺘﺪﺍﻝ بیان شده است. فصل ﺑﻬﺎﺭ به دلیل داشتن طبع ﺧﻮﺩ ﺑﺎ ﺗﻤﺎمی ﺳﻨﯿﻦ موافق ﺍﺳﺖ. همچنین ﺑﻪصورت ﻭﯾﮋﻩ ﺑﺮﺍﯼ افراد دارای سن بالا ﻭ افرادی که ﻣﺰﺍﺝ ﺳﺮﺩ ﻭ ﺧﺸﮏ (ﺳﻮﺩﺍﻭﯼ) دارند، ﻓﺼﻞ مناسبی ﺍﺳﺖ؛ ﺍﻣّﺎ ﺑﺮﺍﯼ افراد با ﻣﺰﺍﺝ ﺩﻣﻮﯼ میتواند مشکلاتی را ایجاد کند.
تدابیر پیش از فصل بهار
باید بدانید که ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺑﻬﺎﺭﯼ مطلوب و خوشایند، ﺑﺎﯾﺪ از ﺯﻣﺴﺘﺎﻧﯽ مناسب گذر کرده باشید. معنای این جمله چنین است که ﺩﺭ طول فصل ﺯﻣﺴﺘﺎﻥ ﻏﺬﺍﯼ ﻣﻨﺎﺳﺐ میل کرده باشید و ﺑﺎ ﻭﺭﺯﺵ منظم ﺑﻪ ﺗﻌﺮﯾﻖ ﻭ ﺩﻓﻊ ﻣﻮﺍﺩ ﺯﺍﺋﺪ ﮐﻤﮏ ﮐﺮﺩه ﻭ از ﺭﺍﻩﻫﺎﯼ ﺩﻓﻌﯽ ﺩﯾﮕﺮ بدنتان ﻣانند ﺭﻭﺩﻩﻫﺎ ﻣﺮﺍﻗبت شده باشد ﺗﺎ ﺩﭼﺎﺭ ﻣﺸﮑﻞ ﻧﺸﻮﻧﺪ. ﻣﺜﻼ اگر با مشکلی مانند بیماری ﯾﺒﻮﺳﺖ درگیر هستید، آن را درمان کرده باشید.
پیشنهاد می کنیم مقاله درمان یبوست از نگاه متخصصان طب سنتی را مطالعه فرمایید
تدابیر طب سنتی در فصل بهار
اعتدال بهاری همه جا را فرا می گیرد و سبب اعتدال خون و سرخی رخسار میشود. امام علی (علیه السلام) فرمود: با آغاز فصل سرما، بدن خود را حفظ کنید؛ ولی خود را در پایان آن نپوشانید، زیرا هوای بهاری با بدنهای شما همان میکند که با درختان میکند.
امام رضا (ع) درباره این فصل می فرماید: فصل بهار، روح زمان و طبیعت است و نخستین ماه آن «آذار» نام دارد.
در نگاه ایشان، همچنان که هوای بهار، تاثیراتی بر زمین میگذارد و گیاهان را میرویاند و درختان را سبز و خرم می کند، در وجود انسان نیز خوشی و خرمی پدید میآورد و او را به نشاط و فعالیت وا میدارد. این نشاط و سرخوشی در ماههای دوم و سوم که در ماههای رومی، نیسان و ایار نامیده میشوند، به حد کمال خود میرسد.
بهار طبیعتی گرم و تر دارد و رطوبتهایی را تعدیل میکند که از فصل زمستان در بدن افراد باقی مانده است. بدن انسان در فصل زمستان، به دلیل تحرک کم و همچنین خوردن غذاهای گرم و مقوی، از مواد بسیاری انباشته میشود که باید با شروع فصل بهار و گرما از بدن خارج شود.
فعالیت بدنی مناسب، از سادهترین و موثرترین راههای خروج مواد زاید از بدن است که باید در فصل بهار، متناسب و بیشتر از فصل زمستان باشد. در فصل بهار، خلطهای جمع شده و راکد در بدن به جریان میافتند و بیماریها ظاهر میشوند.
این امر سبب دگرگونی خون، خون دماغ، انواع ورم و دمل و جوش، خواب آلودگی و بعضی از انواع سرفه میشود. جنبشهای مفرط بدنی و روانی و خوردن گرمیها، این عوارض را تشدید میکند. بهترین کار در بهار، کم کردن خون (فصد، حجامت و نظایر آن) و کم خوردن و کم نوشیدن است.
حجامت از راههای خروج مواد زاید از بدن است. در فصل بهار، بوییدن گلها، آثار و برکات فراوانی دارد و سبب نشاط و شادمانی و از بین رفتن اضطراب و پریشانی و درمان برخی بیماریهاست.
گرسنه ماندن نیز مضرات فراوانی به همراه دارد، زیرا گرسنگی از طریق تحریک مواد تجمع یافته در بدن، حساسیت (آلرژی) را در افراد تشدید میکند.
پیشنهاد می کنیم مقاله بایدها و نبایدهای حجامت از نگاه متخصصان طب سنتی را مطالعه فرمایید
بهترین راهکارها برای تغذیه مناسب در فصل بهار
- کم خوری و کمنوشیدن یکی از بهترین کارهاست. ﺑﺎ انجام ﺍﯾﻦ ﮐار، میزان مواد ﺩﻓﻌﯽ ﺑﺪﻥ ﮐﻢﺗﺮ شده ﻭ ﺑﺪﻥ شما این امکان را به دست میآورد که ﺑﺎ ﺗﻤﺎﻡ ﺗﻮﺍﻥ با ﺑﯿﻤﺎﺭی هاﯼ بهاری مبارزه کند.
- ﺩﺭ بهار ﺑﺎﯾﺪ ﻏﺬﺍﻫﺎﯾﯽ را که ارزش غذایی کمتری دارند را در لیست مصرفمان قرار دهیم. یعنی هدف را بر پر کردن شکم قرار دهیم. این مواد غذایی شامل مواردی مانند ﻣﯿﻮﻩﻫﺎ، ﺳﺒﺰیها، انواع ﺳﺎﻻﺩ ﺳﺎﺩﻩ، ﺁﺵﻫﺎﯼ ﺑﺪﻭﻥ ﮔﻮﺷﺖ، ﺷﻮﺭﺑﺎ ﻭ انواع ﺳﻮﭖ میشوند.
- مصرف ﻏﺬﺍﻫﺎﯾﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﻮﺭﺍﻧﯽ ﺍﺳﻔﻨﺎﺝ، ﺑﻮﺭﺍﻧﯽ ﺷﺒﺪﺭ ﻭ ﯾﻮﻧﺠﻪ، ﺁﺵ ﺷﺒﺪﺭ ﻭ ﻗﺮﻩ ﻗﺮﻭﺕ، ﭼﻠﻮ ﮔﺸﻨﯿﺰ ﺑﺎ ﮔﻮﺷﺖ ﺟﻮﺟﻪ ﺧﺮﻭﺱ
- استفاده از ﻧﻮﺷﯿﺪﻧﯽﻫﺎ ﻭ ﺭﺏﻫﺎﯼ ﺧﻨﮏ ﻭ ﻓﺮﻭﻧﺸﺎﻧﻨﺪﻩ ﮔﺮﻣﺎ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺷﺮﺑﺖ ﺭﯾﻮﺍﺱ، ﺷﺮﺑﺖ ﺯﺭﺷﮏ، ﺷﺮﺑﺖ ﺁﺑﻐﻮﺭﻩ، ﺷﺮﺑﺖ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ، ﺷﺮﺑﺖ ﺭﺏ ﺍﻧﺎﺭ، ﺳﮑﻨﺠﺒﯿﻦ،ﮐﺎﻫﻮ ﺳﮑﻨﺠﺒﯿﻦ، ﺳﻮﭖ ﺟﻮ
- مصرف ﺣﺒﻮﺑﺎﺕ ﺑﺎ ﻃﺒﻊ ﺧﻨﮏ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺎﺵ، ﻧﺨﻮﺩ ﻓﺮﻧﮕﯽ ﻭ ﺟﻮ
- ﺁﺏ ﻣﺎﺳﺖ ﻭ ﺁﺏ ﺩﻭﻍ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻓﺮﺍﺩ با طبع ﺑﺴﯿﺎﺭ ﮔﺮﻡ
- ﻋﺮﻕﻫﺎﯼ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﻣﺜﻞ ﻋﺮﻕ ﺑﯿﺪ، ﻋﺮﻕ ﺧﻄﻤﯽ، ﻋﺮﻕ ﺷﺎﻩ ﺗﺮﻩ, ﻋﺮﻕ ﮐﺎﺳﻨﯽ
ﭘﺮﻫﯿﺰهایی که باید فصل بهار داشته باشید
- جلوگیری ﺍﺯ ﭘﺮﺧﻮﺭﯼ ﻭ ﺩﺭﻫﻢﺧﻮﺭﯼ در برنامهتان باشد.
- ﻏﺬﺍﻫﺎﯼ ﺧﻮﻧﺴﺎﺯ ﻣﺜﻞ ﮔﻮﺷﺖﻫﺎ، ﺷﯿﺮﯾﻨﯽﻫﺎﯼ ﻗﻮﯼ، ﺭﻭﻏﻦﻫﺎ، ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﻭ... ﮐﻤﺘﺮ ﻣﺼﺮﻑ کنید.
- ﺧﻮﺭﺩﻧﻰﻫﺎ ﻭ ﺁﺷﺎﻣﯿﺪﻧﻰﻫﺎﻯ ﺑﺎ ﻃﺒﻊ ﮔﺮﻡ ﻭ ﺑﻪ ﻭﯾﮋﻩ ﺑﺎ ﻃﺒﻊ ﮔﺮﻡ ﻭ ﺗﺮ را در لیست خود قرار ندهید.
- ﺍﺯ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻏﺬﺍﻫﺎﻯ ﺷﻮﺭ، ﺗﻠﺦ ﻭ ﺗﻨﺪ ﭘﺮﻫﯿﺰ کنید.
- ﺍﺯ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻏﺬﺍﻫﺎﻯ ﻏﻠﯿﻆ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮐﻠﻪﭘﺎﭼﻪ، ﮔﻮﺷﺖ ﮔﺎﻭ، ﺧﺎﻣﻪ، ﻣﺎﺳﺖ ﺗﺮﺵ ﻭ... ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ کنید.
- ﻣﺼﺮﻑ ﻏﺬﺍﻫﺎﯼ ﮐﻨﺴﺮﻭﯼ ﻭ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻓﺼﻞ ﺣﺘﯽ ﺍﺯ ﻓﺼﻮﻝ ﺩﯾﮕﺮ ﻫﻢ ﻣﻀﺮﺗﺮ ﺍﺳﺖ.
- ﻣﺮﺳﻮﻣﺎﺕ ﺗﻐﺬﯾﻪﺍﯼ ﺍﻣﺮﻭﺯﯼ ﺑﻬﺎﺭ (ﺁﺟﯿﻞﻫﺎﯼ ﺑﻮﺩﺍﺩﻩ، ﺷﯿﺮﯾﻨﯽﻫﺎﯼ ﻗﻨﺎﺩﯼ، ﺷﮑﻼﺕ ﻭ ﮐﺎﮐﺎﺋﻮ، ﺍﻧﻮﺍﻉ ﭘﻠﻮﻫﺎ ﻭ ﭼﻠﻮﻫﺎ ﺑﺎ ﺧﻮﺭﺵﻫﺎﯼ ﮔﻮﺷﺘﯽ ﻭ ﮐﺒﺎﺏﻫﺎ ﻭ...) ﻫﻤﻪ ﺩﺭ ﺟﻬﺖ ﺑﺪﺗﺮ ﺷﺪﻥ ﺍﻭﺿﺎﻉ ﺑﻬﺎﺭﯼ ﺑﺪﻥ ﻋﻤﻞ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﻭ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ آنها ﭘﺮﻫﯿﺰ ﮐﺮﺩ.
- ﻏﺬﺍﻫﺎﯾﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻓﺴﺖ ﻓﻮﺩﻫﺎ ﺩﺭ ﺑﻬﺎﺭ ﻫﻢ ﻣﺜﻞ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﻋﻮﺍﺭﺽ ﺑﺪﻧﯽ ﻧﻘﺶ ﻭﯾﮋﻩﺍﯼ ﺩﺍﺭﻧﺪ.
دیگر تدابیر مناسب فصل بهار
ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺑﺪﻧﻰتان ﺑﺎﯾﺪ به میزان ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺑﺎﺷﺪ ﺗﺎ بهتر به ﺩﻓﻊ ﻣﻮﺍﺩ ﺯﺍﺋﺪ از بدن ﮐﻤﮏ ﮐﻨﺪ. ﺍﮔﺮ ﻭﺭﺯﺵ ﻭ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺳﻨﮕﯿﻦ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﻫﯿد، ﮔﺮﻣﺎﻯ ﺯﯾﺎﺩﻯ ﺩﺭ ﺑﺪﻥ شما ایجاد ﻣﻰﺷﻮﺩ ﮐﻪ باعث پدید آمدن ﻋﻮﺍﺭﺽ خواهد ﺷﺩ. ﺑﻪ ﻋﻼﻭﻩ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺑﺪﻧﻰ ﮐﻢ، ﻓﺎﯾﺪﻩﺍﻯ ﺑﺮﺍﻯ ﺑﺪﻥ شما ﻧﺪﺍﺭﺩ.
ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺯﻣﺎﻥ ﻭﺭﺯﺵ ﮐﺮﺩﻥ ﺩﺭ فصل ﺑﻬﺎﺭ، ﯾﮑﯽ تا ﺩﻭ ﺳﺎﻋﺖ پس ﺍﺯ ﻃﻠﻮﻉ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﺍﺳﺖ ﺗﺎ ﺍﺯ طرفی ﺳﺮﻣﺎﯼ ﺻﺒﺤ ﮕﺎﻫﯽ کمتر ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺍﺯ طرف دیگر ﮔﺮﻣﺎﯼ ﻣﯿﺎﻧﻪ ﺭﻭﺯ بر دمای هوا ﻏﻠﺒﻪ ﻧﮑﺮﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ.
از نظر پوشش، ﭘﻮﺷﯿﺪﻥ ﻟﺒﺎﺱﻫﺎﯾﯽ ﺑﺎ ﺟﻨﺲ ﮐﺘﺎﻥ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ کار ﺍﺳﺖ. ﺍﻟﺒﺘﻪ ﮐﺮﺑﺎﺱ ﻧﺮﻡ ﻧﯿﺰ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
ﺩﺭ ﺑﻬﺎﺭ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ حمام کردن ﻃﻮﻻﻧﯽ ﯾﺎ ﺧﯿﻠﯽ ﮔﺮﻡ ﻭ ﺳﻮﻧﺎ دوری ﮐﻨﯿد.
اگر ﺑرنامه سفر دارید، ﺷﻬﺮﻫﺎﯾﯽ را که ﺁﺏ ﻭ ﻫﻮﺍﯼ ﻣﻌﺘﺪﻝ دارند ﺭﺍ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﮐﻨﯿﺪ.
ﺭﻓﻊ ﯾﺒﻮﺳﺖ ﺍﺯ ﺭﺍﻩﻫﺎﯼ ﮐﻤﮏ ﺑﻪ ﺩﻓﻊ ﻣﻮﺍﺩ ﺯﺍﺋﺪ ﺑﺪﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﯽﺗﻮﺍﻥ ﺑﺎ ﺗﺪﺍﺑﯿﺮ ﺳﺎﺩﻩ ﺑﻪ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺁﻥ پرداخت.
ﻓﺼﻞ ﺑﻬﺎﺭ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﻓﺼﻞ ﺑﺮﺍﯼ انجام کارهایی ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺣﺠﺎﻣﺖ، ﻓﺼﺪ ﻭ ﺯﺍﻟﻮ درمانی ﺍﺳﺖ. ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻧﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﺗﺬﮐﺮ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭﻫﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺎ ﻣﺸﻮﺭﺕ ﻭ ﻧﻈﺮ ﭘﺰﺷﮏ ﻣﺠﺮّﺏ ﺻﻮﺭﺕ ﺑﮕﯿﺮﺩ.
تدابیر فصل بهار از نظر دکتر یارقلی
در این ویدئو دکتر یارقلی به بیان نکاتی در مورد فصل بهار و تدابیر این فصل می پردازند.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سلام مادر من چند سال الرژی شدید ریه داره.خیلی سرفه میکنه سینش مثل اینکه پرچرک هست اسکن هم رفته ریه ها سالم هست ولی خیلی سرفه میکنه تنگی هم داره اگه راهنمایم بکنیین خیلی ممنون میشم
487 روز پیش ارسال پاسخسلام خانم تقی زاده عزیز
485 روز پیش ارسال پاسخعسل و زنجیل رو حب کنید
دو حب بعد هر وعده غذایی میل کنند بادکش گرم احتقان هم براشون مفیده
سلام زهرا هستم مشگل معده دارم به وقت غذا که میرسه انچنان معدم دردمیگیره که فکرمیکنم الانه که معدم سوراخ شه دردش قابل تحمل نیست ازپشت وسط شونه هام تیر میکشه قفسه سینم هم دردمیگیره وباید یه چیزی بخورم اونم درحدی که شکمم پرشه ودردساکت میشه مشگل من چیه چه دارویی استفاده کنم ممنون میشم پاسخ بدین
487 روز پیش ارسال پاسخسلام خانم ترک عزیز
485 روز پیش ارسال پاسخاحتمالا سودا در معدتون زیاد شده
شربت مصفای خون مجموعه
شربت تقویت معده مجموعه
و هفته ای دو وعده سیرابی مفیده
ضمنا یک مشت کوچک کشمش سبز نیم ساعت بعد هر وعده غذا میل کنید
غذا های مربوط به بیماری صرع کدام است؟
760 روز پیش ارسال پاسخصرع نتیجه غلبه سردی به مغز است.
758 روز پیش ارسال پاسخبه هیچ وجه غذای سرد استفاده نشود.
غذای گرم و خشک استفاده شود.
دم کرده اسطخدوس و افتیمون هر شب میل کنید.
یک ربع قبل از غذا 1لیوان عرق زنیان میل شود.
ادویه گرم در غذا استفاده شود.
مغز شتر را در محلول آب ، نمک دریا، سرکه طبیعی، پیاز و سیر و زردچوبه پخته و با دارچین و نان سنگک یک وعده غذایی استفاده شود.
سلام زهرا هستم ممنونم ازشما و درباره معده وسرد مزاج بیشتر بگویید
760 روز پیش ارسال پاسخدرمان مشکلات مری و معده از قبیل (زخم مری ـ زخم معده ـ نفخ ـ آروغ ـ ترش کردن ـ ورم معده ـ ریفلاکس معده ـ هلیکوپاکتر معده ) :
758 روز پیش ارسال پاسخ1یک لیوان عرق نعنا به همراه یک قاشق مرباخوری تخم بارهنگ داخل ظرفی ریخته پس از جوش آمدن ده دقیقه ملایم بجوشد بعد از ولرم شدن با کمی عسل شبها موقع خواب میل شود . طول درمان بسته به نوع بیماری ۴۰ الی ۱۲۰ روز میباشد. لازم به ذکر است در بیماری زخم معده میتوان برای نتیجه سریعتر از یک قاشق غذاخوری تخم بارهنگ استفاده نمود.
توجه: این نسخه در عین سادگی بسیار عالی جواب میدهد امتحان کنید.
توجه : برای نتیجه بهتر و سریعتر در مشکلات معده باید موارد زیر به طور جدی رعایت شود.لازم به ذکر است که بسیاری از مشکلات ناشی از عدم رعایت همین موارد است:
الف) هیچگاه آب یخ ننوشید.(خیلی سرد)
ب) ترک آب بین غذا (بهترین وضعیت نوشیدن آب نیم ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از آن است.)
ج) کاهش سردیها مخصوصا شبانگاه (ماست ـ شیرـ دوغ ـ نوشابه ـ چایی )
توجه :سعی شود سردیها با مصلحات آن مصرف شود.مثلا: ماست و دوغ با نعنا و کاکوتی ـ شیر با عسل یا خرما ـ ...
درمان اسهال
الف) اگر اسهال معمولی باشد : همان نسخه بالا است فقط بسته به شدت آن باید که هر ۴ الی ۶ ساعت یکبار مصرف گردد تا نتیجه مطلوب بدست آید.
ب )اگر اسهال خونی باشد :
مقداری نبات را ذوب کرده دو الی سه قاشق غذاخوری تخم بارهنگ را داخلش ریخته بعد از یک الی دو دقیقه با آب مخلوط کرده بگذارید تا جوش بیاید پس از ده قیقه جوش خوردن ملایم از آن استفاده نمایید. هر ۶ ساعت یک استکان میل شود.
درمان مشکلات در روده از قبیل (باد روده ـ کولیت روده ـ زخم روده ) :
استفاده از همان نسخه عرق نعنا و بارهنگ فقط با این تفاوت که به جای عرق نعنا از یک لیوان گلاب استفاده گردد.
توجه : اگر مشکلات روده همراه با مشکلاتی از معده باشد در نسخه بالا از نصف لیوان گلاب و نصف لیوان عرق نعنا استفاده میشود.
شربت اکسیر معده بسیار مفید میباشد.اگرفشارخون بالایی ندارید.
ازخوردن مواد غذایی خام.میوه خام.ترشی.مرکبات ولیموعمانی خوداری شود.
سلام پسرم متولد ۷۶ است ۳سال داروی مصرف میکند اسم داروها رهاکین۵۰۰ بی پریدن۲ کلونازپام ۱
789 روز پیش ارسال پاسخلیتیوم۳۰۰ کاربامازپین وقتی میخوره سر وبیحال می افته نمی خوره پرخاشری میشه وسائل میشکنه پرت میکنه لطفا جواب بدید ممنونم
اصول تغذیه سالم را رعایت نمایید.
706 روز پیش ارسال پاسخاز مصرف مواد غذایی با طبع سردو خشک پرهیز شود.
سر را با روغن شونیز گرم نمایید.
حب پادزهر احمدیه،گلاب،عرق و دم کرده گل گاو زبان + افتیمون و شربت مفرح مجموعه مفید است..
حجامت ساق پا مفید است
ترشی ممنوع. سرکه.شاه توت ممنوع
خوئک فراوان میل شود
گرده گل مفیداست
جوشانده برگ به مفید است
به،افتیمون،بهارنارنج،اسطخدوس را جایگزین چای روزانه خود کنید
روزی 1فنجان عرق بسفایج مفید است
عرق مرکب اعصاب مفید است
چای مبارک مجموعه مفید است..
سلام مهستی حاج محمدی هستم ممنون از مطالب قشنگتون درباره سرد مزاج ها هم بنویسید تشکر
797 روز پیش ارسال پاسخاگر میشه راجب غذاهایی که باید بخوریم اطلاعاتی بگذارید ممنون
806 روز پیش ارسال پاسخسلام؛
805 روز پیش ارسال پاسخممنون از پیشنهاد شما. ان شاء الله به زودی مقاله ای در این رابطه نیز منتشر خواهیم کرد.
واقعامطلب عالی بود.
807 روز پیش ارسال پاسخ