شاید پیش ازهر چیزی برایتان سوال پیش بیاید که آنفولانزا چیست؟ بیماری ویروسی که بیشتر در فصول سرد گریبانگیر افراد میشود و شباهتهای بسیاری با سرماخوردگی و کرونا دارد.
باید بدانید که درمان آنفولانزا بیشتر شبیه یک رویا است. هنوز روشی قطعی و علمی برای درمان آنفولانزا حداقل در میان کتب پزشکی جدید پیدا نمیشود. از سوی دیگر برخی معتقد به وجود درمان آنفولانزا در طب سنتی هستند. با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما و فراگیری آنفولانزا بر آن شدیم تا در این مقاله به صورت جامع به روشهای درمان آنفولانزا بپردازیم.
درمان آنفولانزا از نظر حکیم روازاده
ضمن رعایت اقدامات پیشگیرانه در فصل سرما که بارها توصیه شده است، راهکارهای زیر میتواند بسیار مفید باشد.
- استفاده روزانه از عسل
- انجام حجامت عام و سبک که اقدامی درمانی در مبتلایان به بیماریهای ویروسی مانند آنفولانزا به شمار میرود
- انجام بادکش گرم میتوان عامل درمانی مناسبی باشد
- استنشاق کردن آبنمک یا جوششیرین یا مخلوط هر دو آنها
- مصرف اسپند به مدت هفت شب میتواند برای درمان آنفولانزا بسیار مفید باشد. (بیمار بزرگسال شبها یک قاشق غذاخوری و برای کودکان زیر 12 سال هر شب یک قاشق مربا خوری اسفند لازم است. باید اسفند را در دهان بریزید و با آب قورت دهید. برای کودکانی که غذا نمیخورند، میتوانید یک قاشق مرباخوری اسفند را داخل یک لیوان آب ولرم یا آب جوش بریزید و بعد از 10 دقیقه آن را صاف کنید و آن آب را به کودکتان بدهید)
- ترکیب سیاه دانه و عسل را هر چهار ساعت به میزان یک قاشق غذاخوری مصرف کنید. (برای آنکه بتوانید این ترکیب شفابخش را تهیه کنید، باید 50 گرم سیاهدانه را بکوبید (نه با آسیاب) و با 300 گرم عسل مخلوط کنید. همچنین میتوانید از داروی کد 118 استفاده کنید)
- استفاده از بخور جوش شیرین را در برنامه خود بگنجانید. (در ویدیو زیر نحوه این بخور آموزش داده شده است)
درمان آنفولانزا از نظر حکیم خیراندیش
آنفولانزا یک بیماری انتقالی از گرما به سرما است. اگر این انتقال به سرعت اتفاق بیفتد، آنفولانزا ایجاد میشود و اگر به آرامی این انتقال انجام شود، چنین موردی رخ نمیهد. به این معنی که سرما اگر جذب بدن شود در عضلات باعث ورم و درد شده و در سر باعث افزایش سطح بلغم خواهد شد. افزایش بلغم به این شکل اتفاق میافتد که نخست بلغم طبیعی و سپس بلغم غیرطبیعی افزایش پیدا میکند.
درمان آنفولانزا تحت اثر افزایش بلغم
این اتفاق به شکل سردرد، سنگینی سر، آبریزش چشم و بینی، سنگینی گوش و سختی در بلع خود را نشان میدهد.
سریعترین راه برای درمان چنین حالتی پایین آوردن سطح بلغم است که در مرحله اول بلغم طبیعی است. برای این کار میتوانیم از بادکش و حجامت گرم کتف استفاده کنیم. این کارها باعث تبدیل بلغم طبیعی به دم خواهد شد. همچنین بلغم ناطبیعی را از بدن استخراج میکند.
برای خارج کردن بلغم غیرطبیعی در سر، سینوسها و چشم میتوان از قطرههای تحریک کننده استفاده کرد. برای مثال قطره سیاه دانه برای این کار بسیار مناسب است. همچنین اگر چنین چیزی در اختیار نداشتید، میتوانید از شربت عسل شور استفاده کنید. آن را استنشاق کرده و تخلیه سریع را شاهد باشید.
در صورتی که چنین موادی در اختیار نداشتید، میتوانید از دوش آب داغ استفاده کنید. زیر دوش آب داغ که سوزان نباشد قرار بگیرید، پس از جاری شدن آب روی سر، شاهد خروج از راه بینی و حلق خواهید بود.
توجه داشته باشید که پس از این کار، سر شما باید پوشیده باشد تا دوباره به چنین مشکلی دچار نشوید.
درمان آنفولانزا بر اثر افزایش بلغم آمیخته با صفرا
وقتی از اوج گرما وارد اوج سرما میشوید، چنین حالتی رخ میدهد. ریه در دمای بالا تنفس میکند و سپس وارد یک فضای سرد (انتقال شما از خانه یا محل کار به محیط خارجی در پاییز و زمستان) شده، ریه قدرت جذب صفرا را برای مقابله با هوای سرد ندارد. در این حالت حبس بلغم پدید میآید. استخراج این حبس بلغم سخت است و به همین دلیل در اندامها باقی میماند.
اگر اندامی باشد که چنین بلغمی برایش تازه باشد، در طی سه تا هفت روز آن را دفع میکند. اما اگر اندامی باشد که سطح بلغم عفونی یا غیرعفونی زمینهای داشته باشد، مانند ریهای که مشکل دارد، این اندام توان خارج کردن بلغم را ندارند و باید راههای گفته شده را سریعا برای درمان خود انجام دهند.
درمان اورژانسی آنفولانزا برای بیمارانی که دچار حبس بلغم شدهاند
یکی از راههای بسیار ساده و مهم برای درمان آنفولانزا، تعریق است. مصرف سوپ گرم که با سبزیجات تلخ و تند پخته شده است و استفاده از کرسی میتواند باعث تعریق شود و در نهایت بهبود را برای شما پدید بیاورد.
راه پیشگیری از آنفولانزا از نظر دکتر خیراندیش
برای آنکه بتوانیم از بروز آنفولانزا جلوگیری کنیم، باید هوای داخل خانه را خنک نگه داریم. به این دلیل که در زمستان ریه گرم شده و از تنفس هوای سرد لذت میبرد و تقویت میشود. پس با پوشیدن لباس و گرم نگه داشتن بدن، هوای داخل اتاق را خنک نگه دارید تا نتایج این کار را ببینید.
درمان آنفولانزا از نظر دکتر ضیایی
از آنجا که در فصل پاییز و زمستان با هوای سرد روبهرو هستیم، بهتر است در زمان خروج از منزل پارچهای جلو دهان بگیرید یا از ماسک استفاده کنید. البته کمی مرطوب هم باشد، بهتر است.
از طرفی بیشتر افراد از بخاری گازی استفاده میکنند که این وسیله گرمایشی باعث خشکی و از بین رفتن رطوبت میشود. برای جلوگیری از این مسئله بهتر از بخور اکالیپتوس در محیط منزل استفاده کنید.
استفاده از ضد ویروسهای طبیعی هم بسیار کاربرد دارد. یک پیاز را چهار قسمت کرده و در چهارگوشه اتاق قرار دهند. این کار بسیار برای جلوگیری از ویروس مناسب است.
اگر آبریزش بینی دارید و شدت آن بالا است، میتوانید از بخور اسپند استفاده کنید. یک مشت اسپند خالص را داخل آب جوش ریخته و بخار آن را تنفس کنند. همچنین سیب و آب سیب برای جلوگیری از این امر بسیار اهمیت دارد.
درمان خانگی آنفولانزا
با توجه به تجربیات مختلفی که برای درمان خانگی آنفولانزا وجود دارد، میتوانید از شیوههای زیر استفاده کنید.
نوشیدن مایعات
درواقع نوشیدن مایعات به بدن در مقابله با برخی بیماریها کمک زیادی میکند. بیماران در طول مدت ابتلا آب زیادی را از دست میدهند که امکان بروز مشکلات متعددی را برای آنها دارد. ازاینرو این توصیه را جدی بگیرید.
استراحت
سیستم ایمنی بدن با استراحت کافی و خواب مرتب کارایی به مراتب بیشتری دارد. این مساله در رابطه با بسیاری از بیماریها اثبات شده است. ازاینرو اثربخشی استراحت روی کاهش مدت بیماری و بهبود آنفولانزا نیز دور از انتظار نیست.
سوپ
رساندن مواد مغذی و کالری موردنیاز به بدنتان را فراموش نکنید.
غرغره آبنمک
تاثیر این شیوه روی کاهش التهاب گلو به کرات تجربه شده است.
بخور
رطوبت کافی محیط به کاهش تعداد ویروس در هوا کمک میکند.
درمان آنفولانزا در طب سنتی
در طب سنتی نه برای یک بیماری خاص بلکه برای جلوگیری از کلیه بیماریها توصیههای گوناگونی وجود دارد. درواقع تاکید اولیه طب سنتی تغییر سبک زندگی است. بهگونهای که فرد با تقویت سیستم ایمنی دچار بیماریهای مختلف نشود. از سوی دیگر با کمک تغذیه سالم، خواب کافی و پرهیز از استرس خود را نسبت به بیماریهای خود ایمنی، سرطان و... بیمه کنید.
با این حال در صورت ابتلا به بیماری نیز، طب سنتی راهکارهای خاص خود را دارد. برای مثال بیمار برای درمان سریع آنفولانزا در طب سنتی باید از متدی چندوجهی که نهتنها سیستم ایمنی را تقویت کرده، بلکه علائم ابتلا را نیز کاهش میدهد، بهره بگیرد.
تغییر شیوه تغذیه در هنگام ابتلا به بیماری
در صورتی که فرد دچار بیماری آنفولانزا شده باشد، میتواند با کمک غذاهایی که مناسب مزاج وی هستند، میزان اثرات سو بیماری را کاهش دهد. از جمله اگر فرد دچار کمخونی باشد، باید از غذاهای مقوی نظیر عصاره گوشت، عدس و... استفاده کند.
تامین مایعات از تزریق ترکیبهای معجزهگر
خوردن آبلیمو و عسل در زمان ابتلا به آنفولانزا شما را حیرتزده خواهد کرد. ترکیب این دو نهتنها در لحظه، التهاب گلوی شما را کاهش میدهد، بلکه تاثیر به سزایی در تقویت سیستم ایمنی بدنتان دارد.
کاهش گلو درد
برای کاهش گلو درد علاوه بر غرغره آبنمک و... میتوان از نوشیدنیهای دارای لعاب استفاده کرد. به انتخاب خودتان دانه به، صمغ عربی یا نشاسته را به صورتی که دارای لعاب کافی باشد، آماده کرده و سپس آن را بنوشید.
بخور
استفاده از بخور شلغم، اکالیپتوس و... نیز نهتنها باعث کاهش احتمال ابتلای سایرین در محل زندگیتان میشود، بلکه طول مدت ابتلا را کاهش خواهد داد.
بهبود دستگاه گوارش
به منظور ضدعفونی کردن دستگاه گوارش میتوان از عرق نعناع یا عرق زنیان کمک گرفت. توجه داشته باشید برای افراد دارای طبع گرم استفاده از این نوشیدنیها توصیه نمیشود.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
عالی
118 روز پیش ارسال پاسخممنون از شما که وقت گذاشتید و مطالعه کردید.
117 روز پیش ارسال پاسخسلام سیاه دانه همون دونه های سیاهیست که توی پنیرکوزه ای میریزند؟
98 روز پیش ارسال پاسخسلام بله .
96 روز پیش ارسال پاسخاز عطاری های معتبر تهیه فرمایید
ممنون از نشر اطلاعات بسیار مفیدتون . نشکر
97 روز پیش ارسال پاسخسلام و احترام.ممنون از دلگرمیتون.امیداواریم همیشه شاداب و تندرست باشید
97 روز پیش ارسال پاسخسلام.بسیار ممنونم.
2 روز پیش ارسال پاسخبزرگوارید
23 ساعت پیش ارسال پاسخ