چای طبیعی (دمنوش گیاهی)؛ لذتی با فواید بسیار

بازدید: 6,606 بازدید
چای طبیع

همان‌طور که از نام‌ چای های گیاهی مشخص است، این محصولات برگرفته از دل طبیعت و گیاهان دارویی هستند که برای مصرف کننده فواید بسیاری دارند. هر کدام از دمنوش‌ها برای تعدادی بیماری یا جلوگیری از بسیاری از مشکلات مفید هستند.

البته باید توجه داشت که چنین محصولاتی نباید به صورت روزانه، در حجم زیاد یا برای طولانی مدت استفاده شوند. چون همان‌گونه که می‌توانند تاثیرات مثبتی برای مصرف کننده داشته باشند، امکان دارد با استفاده ناصحیح موجب آسیب‌های جدی هم شوند.

همچنین استفاده تعدادی از چای ها در فصول خاص بهتر است و در کنار عطر و طعم فوق‌العاده آن‌ها، می‌شود از خواص بی‌نظیرشان هم سود برد.

انواع چای طبیعی

برای تهیه دمنوش گیاهی ترکیبی نیاز به کار خاصی ندارید. فقط کافی است که بدانید در این ترکیب چه نوع گیاهانی لازم دارید و با ترکیب آن‌ها با یکدیگر دمنوش ترکیبی تهیه کنید.

چای میوه نسترن

میوه نسترن دارای برخی از آنتی‌اکسیدان‌ها است. این میوه به خاطر دارا بودن سطح بالایی از ویتامین C در تهیه شربت، چای و نوعی مربا استفاده می‌شود. در طب سنتی چای میوه نسترن برای درمان عفونت‌های ویروسی، نارسایی‌های کلیوی و مجاری ادراری مورد استفاده است.

موارد استفاده چای میوه نسترن

تقویت کننده قلب و اعصاب، آرامبخش و رفع خستگی، برطرف کننده عوارض کمبود ویتامین C، درمان ورم کلیه، درد معده و اسهال، دفع سنگ کیسه صفرا، رفع بی خوابی

روش تهیه

سه قاشق میوه خرد شده نسترن را در آب جوش ریخته و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید به همان حال بماند، سپس آن را صاف کرده و میل کنید.

چای زعفران

زعفران دخترپیچ یا کمندی بهترین مدل استفاده زعفران است که آسیبی به بدن وارد نمی‌کند. زعفران به شکل دخترپیچ یا کمندی به این معنی است که گل و خامه با هم بوده و در زمان مصرف هر دو را با هم ساییده و مصرف می شود.

اگر چه ماده موثر و اصلی زعفران در سرگل آن است با این وجود باید به همراه خامه یا میله آن مصرف شود تا عوارض ناشی از ماده موثر به این روش به حداقل برسد و زعفران بتواند اثر مثبت خود را نشان دهد. زعفران دارای طبیعت گرم و خشک است.

برخی از خواص این گیاه ارزشمند تقویت معده، تسهیل و تسریع کننده جریان خون، درمان ناراحتی‌های زنانگی (بی‌نظمی در قاعدگی یا نبودن قاعدگی)، مسکن و آرام‌بخش، تسکین بیماری آسم و سیاه سرفه و التهابات است.

منع مصرف: مصرف زعفران برای زنان باردار ممنوع است.

روش تهیه چای زعفران

زعفران را در آب سرد و داخل قوری بریزید و بگذارید به مدت 30 دقیقه روی بخاری یا شعله غیرمستقیم قرار بگیرد. بعد از این زمان چای شما آماده استفاده است.

زعفران

چای طبیعی مبارک

چای طبیعی مبارک شامل سیب، به، گل سرخ و بهارنارنج می‌شود. خواص این چای ترکیبی آرام‌بخش، رفع خستگی‌های روزانه، موثر در درمان زکام و سرماخوردگی، مناسب برای رفع درد گلو، تب، بهبود کارکرد سیستم گوارش، تقویت سیستم عصبی بدن، درمان اسهال و اسهال خونی، درمان نفخ معده و ورم معده، درمان بیماری‌های عصبی، تقویت نیروی بدن و سیستم قلبی عروقی، تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو، سردردهای عصبی و میگرنی، رفع اضطراب و استرس، تپش نامنظم قلب، بی‌خوابی و کم‌خوابی، برطرف کردن سرفه‌های مزمن، برطرف کردن التهاب و حساسیت در بدن، رفع آکنه و برطرف کردن انواع لکه‌های پوستی و چین و چروک، افزایش کلاژن‌سازی پوست و شادابی و جوانی پوست، از بین بردن باکتری‌های مضر در روده، التهاب‌های دستگاه گوارش، پاکسازی کبد، کیسه صفرا، عفونت‌های مجاری ادراری و عفونت مثانه است.

مهمترین خاصیت آن باز کردن رگ‌های قلب است. ورم چشم را مداوا می‌کند. بر کاهش کلسترول خون و کاهش فشار خون تاثیر خواهد گذاشت.

در هضم غذا نیز می‌تواند کمک کند. اگر دچار سکسکه شده‌اید، قدری از این چای بنوشید. زنان یائسه نیز می‌توانند برای کاهش مشکلات این دوره از جمله گر گرفتگی از چای طبیعی مبارک استفاده کنند.

روش تهیه چای مبارک

برای هر نفر یک قاشق چای‌خوری و یک لیوان آب داخل قوری ریخته و بگذارید به مدت 20 دقیقه دم بکشد.

چای مبارک

چای چوب دارچین

از خواص چای گیاهی چوب دارچین می‌توان به نشاط‌آور بودن آن و ضد مسمومیت، حافظ قوای بدن، خشک کننده رطوبات بیماری‌زا و  افزاینده ادرار، موجب تقویت نیروی جنسی، مفید برای تپش قلب و وسواس اشاره کرد. قابل توجه است که در افراد گرم مزاج باید با احتیاط مصرف شود و امکان دارد موجب سقط جنین شود.

روش تهیه چای دارچین

یک عدد چوب دارچین بزرگ را به همراه یک فنجان آب داخل قوری ریخته و بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بکشد.

چای زیره سبز

زیره سبز یک گیاه گلدار از خانواده چتریان و گیاه بومی شرق مدیترانه تا هند است. در طب سنتی از زیره سبز به عنوان ضد نفخ، عطر و طعم دهنده و ضد عفونی کننده استفاده می‌شود.

روش تهیه

برای تهیه‌ چای زیره سبز کافی است یک قاشق غذاخوری پودر زیره سبز را در یک قوری به همراه آب به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه مانند چای دم کنید.

چای هل سبز

هِل میوه‌ای کوچک به اندازه بند انگشت با پوست تیره و دانه‌های خوشبو است. هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیل‌‌هاست و انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.

پیشنهاد می کنیم مقاله خواص هل از نگاه متخصصان طب سنتی را مطالعه فرمایید

هل یکی از چاشنی‌های معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نان‌ها، شیرینی‌ها و به‌ خصوص مربا است. خواص چای هل سبز را می‌توان در معطر و خوشبو کننده بدن، مقوی معده و روده، باد شکن، رفع سر درد و بوی بد دهان مخصوصا بوی سیر دانست.

روش تهیه

مقدار 3 عدد هل سبز را به همراه یک فنجان آب داخل قوری بریزید و بگذارید به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشد.

چای پونه

طبع پونه و درنتیجه طبع چای گیاهی پونه گرم و خشک و نشاط‌آور است. این چای برای تقویت اعصاب و حافظه سالمندان کاربرد بسیاری دارد.

برگ‌های پونه بادشکن و ضدنفخ است و برای تحریک غدد بزاقی و شیره معده استفاده می‌شود. خواص این چای را می‌توان خلط‌آوری، رفع بیماری نقرس، صفرا بر، آسم، سیا سرفه، گریپ و هیستری، ضداسهال و اشتهاآور، ضدعفونی کننده، رفع سوزش معده، نفخ، بادشکن، مسکن سکسکه، اثر محرک روی ترشحات معده و لکه‌های پوستی دانست.

روش تهیه

یک قاشق غذاخوری برگ پونه را به همراه یک فنجان آب داخل قوری ریخته و بگذارید برای 10 دقیقه دم بکشد.

چای بهارنارنج

طبع چای طبیعی بهار نارنج گرم و خشک است. این چای همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار درخت را زینت داده و در پاییز و زمستان جای خود را به میوه نارنج می‌دهد.

چای و عرق بهار نارنج به عنوان آرام‌بخش و مدر (ادرار آور) در طب سنتی مصرف دارند. خواص عرق بهار نارنج آرام‌بخش، مفرح، نشاط‌آور، اشتهاآور، مقوی قلب و اعصاب، تقویت نیروی جنسی، مسکن درد سینه و سردردهای عصبی است.

روش تهیه

۱ قاشق غذاخوری + ۳ لیوان آب‌جوش را روی شعله غیر مستقیم قرار داده و اجازه دهید تا دم بکشد.

چای به لیمو

به لیمو نام یک گیاه دارویی معطر است که بوی خوشایند لیمو را دارد. به لیمو به صورت دمنوش آرام‌بخش، ضدتشنج، مدر، برطرف کننده تپش قلب و سرگیجه مصرف بسیاری در طب سنتی دارد.

طبیعت چای گیاهی به لیمو گرم است. خواص آن آرام‌بخش، خواب‌آور در شب، مقوی حافظه و معده، رافع درد شکم، ضد میگرن، سردرد، سرگیجه، تپش قلب و آسم است.

روش تهیه

۱ قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آبجوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

چای گیاهی پولک

پولک یا سنبله آرسبارانی خواص درمانی فراوانی از جمله خاصیت ضدباکتریایی، ضدمیکروبی، ضدآسم، ضد سرماخوردگی، ضدعفونی کننده مجاری ادراری و… دارد. این گیاه نوعی پنی سیلین گیاهی است. ماده موثره اسانس‌ها و از مهمترین ترکیبات شناسایی شده در اسانس لیمونن و میرسن به شمار می‌رود. برگ و گل‌های تازه و خشک آن به عنوان دمنوش گیاهی بسیار مفید است.
روش تهیه: تعدادی برگ گیاه پولک را داخل قوری ریخته و مانند چای بگذارید که دم بکشد.

بقچه چای طبیعی

چای برگ زیتون

طبیعت برگ زیتون گرم و خشک است. دمنوش برگ زیتون برای درمان فشار خون بالا، کاهش قند خون، کاهش دهنده کلسترول بد، ضد میکروب، ضدویروس تبخال است.

روش تهیه

یک قاشق از برگ خرد شده و تمیز زیتون را در یک فنجان آب جوش به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بخیسانید.

چای تخم رازیانه بادیان

بهترین نوع رازیانه آن است که زرد مایل به سرخ و تازه باشد و بو و طعم تند داشته باشد. برطرف کردن بوی بد معده و دهان، برطرف کننده سر و صدای دستگاه گوارش، زیاکننده شیر در مادران شیرده، منبع کلسیم، کمک به هضم غذا را می‌توان از خواص تخم رازیانه بادیان دانست.

دمنوش آن به مدت چند روز ناشتا می‌تواند سنگ کلیه یا سنگ مجاری ادراری را دفع کند.

نکته: استفاده در دوران عادت ماهانه ممنوع است.

روش تهیه

دانه‌های نیم کوب رازیانه را داخل قوری ریخته و بگذارید به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشد.

چای گیاهی خارشتر

خارشتر گیاهی تیغ‌دار است. مدر و مسهل بودن را به عنوان خواص این گیاه بیان کرده‌اند. همچنین دمنوش خارشتر معرق است.

روش تهیه

5 گرم از گیاه خارشتر در یک فنجان آب جوشیده بریزید و بگذارید دم بکشد.

چای گیاهی خارخاسک

گیاه خارخَسَک یک گیاه بوته‌ای است. میوه خارخاسک چهار بخشی و نرم است؛ اما خارهای تیزی دارد. موارد مصرف چای خارخاسک مدر قوی، سنگ شکن، تصفیه خون و کبد، مفید برای کلیه و مثانه، درمان تب و لرز، تقویت نیروی باه، درد کمر، تسکین درد مفاصل و… بیان شده است.

روش تهیه

حدود دو تا پنج گرم از گیاه خارخاسک را در یک لیوان آب جوش بریزید و بین 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.

چای گیاهی ریوند چینی (چای چینی)

موارد مصرف چای ریوند چینی ضد برودت معده و کبد، ضد سرفه مزمن، تنگی نفس، سل، زخم ریه، زخم روده، یرقان، مدر، ضد دردهای کلیه، مثانه و رحم بیان شده است.

روش تهیه

چند تکه از آن را با مقداری آب که روی آن را بپوشاند با شعله مستقیم و آرام، جوش آورده بعد با شعله غیر مستقیم ۲ الی ۳ ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی در آید.

چای ریشه زرشک

موارد مصرف که برای چای ریشه زرشک بیان شده به شرح زیر است. رقیق کننده خون، برطرف کننده کم کاری ترویید، پاکسازی خون، برطرف کننده غلظت خون و… مزاج آن سرد است. به صورت دمنوش کرده استفاده شود.

روش تهیه

مقداری زرشک را به همراه آب داخل قوری بریزید و بگذارید دم بکشد.

چای گیاهی زیرفون

زیرفون یا برگ تیول آرام‌بخش، ضد ناراحتی‌های عصبی، تشنج، میگرن‌های مزمن، بی‌خوابی، سردرد، بیماری‌های ریوی، زکام، غلظت خون، استفراغ، روماتیسم، آرتروز، نقرس و سیاتیک است. مصرف زیاد دمنوش زیرفون پایین آورنده فشار خون است.

توجه: مصرف این دمنوش برای خانم‌های باردار ممنوع است.

روش تهیه

به ازای هر لیتر آب جوش حدود 15 گرم برگ‌های خشک یا 5 گرم برگ تازه زیرفون بریزید، بگذارید سه دقیقه بماند تا دم بکشد و سپس قبل از خواب یک فنجان از این چای را بنوشید.

چای گیاهی مرزنجوش

مرزنجوش آرام‌بخش، ضد ناراحتی‌های عصبی، تشنج، میگرن‌های مزمن، بی‌خوابی، سردرد، بیماری‌های ریوی، زکام، غلظت خون، استفراغ، رماتیسم، آرتروز، نقرس و سیاتیک است.

روش تهیه

نصف قاشق غذاخوری مرزنجوش را با یک لیوان آب جوش داخل قوری ریخته و بگذارید به مدت 30 دقیقه دم بکشد.

چای گیاهی مریم گلی

از خواص چای مریم گلی برای سلامتی می‌توان به توانایی آن در کاهش اضطراب، پیشگیری از سرطان، تسکین علائم یائسگی، سم‌زدایی از بدن، کمک به کاهش وزن، کاهش سطوح قندخون، تقویت اشتها، تسکین ناراحتی معده و تحریک دستگاه ایمنی بدن اشاره کرد.

روش تهیه

یک قاشق چای خوری برگ خشک شده‌ مریم گلی را به همراه یک فنجان آب را به مدت پنج تا هفت دقیقه روی حرارت قرار دهید.

چای نعناع

نعناع گیاهی است از تیره دو لپه‌ای‌های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان است. جزو سبزی‌های خوراکی بوده و مصارف دارویی نیز دارد.

موارد مصرف چای گیاهی نعناع شامل مقوی معده، مولد خون، اشتهاآور، رفع دل درد و دل پیچه، چنگ زدن معده، درمان امراض قلبی و تنفسی، ضد ترش کردن، تقویت کردن دستگاه گوارش، ضد استفراغ، ضد تشنج، باد شکن، دل پیچه، ضد بواسیر، ضد اسهال و رفع سکسکه می‌شود.

روش تهیه

یک تا دو لیوان برگ نعنا را به همراه یک لیوان داخل قوری بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بگذارید تا دم بکشد.

چای گل بابونه

چای گل بابونه ضد امراض عصبی بوده و نیرو بخش است. گل بابونه رفع کننده درد مثانه، رفع کننده ورم روده، ضد اسپاسم، ضد انسداد مجاری کبد، مقوی معده، شفاف کننده مو، باز کننده دهانه‌های عروق تب‌های بلغمی است و عفونت‌های دردناک را تسکین داده و اختلالات قاعدگی و دردناک را تسکین می‌بخشد. پ

رفع کننده درد معده، رفع کننده ورم طحال، خشونت صدا مدر، درد مثانه، ورم طحال، رفع صدا و کرم کش است. همین‌طور جهت آرامش و درمان روده و معده‌های عصبی استفاده می شود.

روش تهیه

مقداری بابونه خشک شده را در یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید برای سه تا پنج دقیقه دم بکشد.

چای گیاهی گزنه

گزنه گیاهی است علفی که در کنار رودخانه‌ها و جویبارهای نواحی معتدل و مرطوب می‌روید. موارد مصرف مفید در قطع شدن قاعدگی در زنان، جلوگیری از ریزش مو، بند آورنده هرگونه خونریزی داخلی، رفع بیماری‌های یبوست، پایین آورنده قند خون، رفع تنگی نفس، ازدیاد ادرار، نیرو دهنده، قاعده‌آور، ازدیاد شیر مادران، درمان پروستات، تقویت لثه، افزایش دهنده گلبول‌های قرمز خون، غرغره کردن آن برای ورم لوزه‌ها و زبان کوچک مفید است.

روش تهیه

در ابتدا دو قاشق غذاخوری برگ خشک شده گزنه را به همراه دو لیوان آب در قوری ریخته و در دمای 80 تا 100 درجه سانتی‌گراد اجازه دهید جوش بیاید. پس از آنکه جوش آمد اجازه دهید تا 20 دقیقه دم بکشد.

چای گیاهی گل ختمی

گل ختمی در بسیاری از کشورها به عنوان داروی گیاهی شناخته شده است. استفاده از ریشه گیاه ختمی به عنوان داروی گیاهی برای درمان سرماخوردگی، گلودرد و دیگر مشکلات تنفسی سابقه‌ای چند هزار ساله دارد که این خاصیت درمانی فوق‌العاده حاصل لعاب زیادی است که از خیس کردن گلبرگ‌ها و ریشه‌ این گیاه به دست می‌آید.

روش تهیه چای گل ختمی

یک قاشق غذاخوری گل ختمی را در قوری بریزید و روی آن آب با دمای ۷۰ یا  ۸۰ درجه ریخته و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد.

روش تهیه چای ریشه گل ختمی

برای دم کردن ریشه این گیاه ابتدا ریشه آن را تمیز کرده و در یک لیتر آب جوش ریخته و اجازه دهید که به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد. پس از سرد شدن، آن را از صافی عبور داده و در صورت تمایل با عسل شیرین کنید.

عسل هفت ستاره

چای گیاهی زیره سیاه

زیره سیاه برای رفع سوءهاضمه بسیار مؤثر است. به عنوان عطر و طعم دهنده، باد شکن و ضد عفونی کننده استفاده دارد. طبع زیره سیاه گرم و خشک است. برای افرادی که اسهال های رطوبتی دارند که مربوط به رطوبت زیاد روده است مفید خواهد بود.

روش تهیه

یک قاشق چای‌خوری زیره سیاه را (بهتر است آسیاب شده باشد) به همراه یک لیوان آب داخل قوری بریزید و بگذارید برای مدت 10 دقیقه روی شعله کم دم بکشد.

چای طبیعی چای کوهی

چای کوهی را با نام‌های چای چوپان یا چای پشمی هم می‌شناسند. این گیاه در ارتفاع ۱۹۰۰ تا ۳۳۰۰ متری از سطح دریا به صورت پراکنده و در مواردی به صورت لکه‌های متراکم در سطح کم می‌روید.

از چای، چای کوهی به عنوان آرام‌بخش، ضد حساسیت، ادرارآور، بازکننده گرفتگی‌های روده و کبد و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده می‌شود. بهتر است بدانید که طبع چای کوهی گرم است.

روش تهیه

۱ قاشق غذاخوری چای کوهی را به همراه ۲ لیوان آب‌جوش روی شعله غیر مستقیم قرار داده و بگذارید مدتی دم بکشد.

چای گل گاو زبان

گل گاو زبان گیاهی پر مصرف در طب سنتی است که می‌توان گفت تمام اجزا آن مانند گل‌، برگ‌ و دانه‌ به عنوان دارو استفاده می‌شوند. چای این گیاه تقویت کننده روح و افزایش دهنده میل جنسی است.

همچنین تقویت کننده قلب، مغز و کبد خواهد بود. گل گاو زبان ملین و مسهل صفرا، اخلاط سوخته و سودا بوده و در درمان بیماری‌های سوداوی، رفع خشونت نای و سینه، رفع سرفه، تنگی نفس، گلو درد، وسواس، سنگ کلیه و مثانه بسیار مفید است.

روش تهیه

چند برگ گل گاو زبان را در یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید برای 10 دقیقه دم بکشد.

چای آویشن

آویشن گیاهی کوهی از تیره نعناع است. درختچه‌ای کوتاه و پرشاخه که برگ‌هایی نازک و متقابل دارد. خواص درمانی این دمنوش ضد اسپاسم، رفع تنگی نفس، درمان سیاه سرفه، عفونت ریه، ضد نفخ و جهت درمان سرماخوردگی نیز بسیار مفید است. چای آویشن برای تسکین درد در دوران عادت ماهانه موثر است.

روش تهیه

دو قاشق چای‌خوری آویشن را به همراه یک لیوان آب جوش در قوری بریزید و بگذارید برای 10 دقیقه روی شعله کم دم بکشد.

چای بادرنجبویه

بادرنجبویه مفرح و تقویت کننده قلب، همچنین علاج خفقان (تپش قلب، اضطراب) است. بالا برنده فشارخون، باز کننده رگ‌های قلب، آرام‌بخش، مقوی مغز و اعصاب، درمان کننده تپش قلب، خواب‌آور، ضد تشنج، تقویت کننده کبد و معده، مقوی قلب و اعصاب و مدر است.

بادرنجبویه گیاهی است علفی و خودرو از تیره نعناع که برگ‌های آن بزرگ‌تر از برگ‌های نعناع و تقریبا مدور و شاخه‌های زیاد دارد. کل آن سفید است و ریشه آن در زمین می‌ماند. طبع این گیاه گرم و خشک است.

روش تهیه

یک قاشق غذاخوری برگ بادرنجبویه را داخل یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی‌گراد روی آن بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.

چای سنبل الطیب

سنبل الطیب گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه آن به طور عمودی تا ارتفاع دو متر بالا می رود. این گیاه به صورت وحشی در جنگل‌های کم درخت، در حاشیه جویبارها و گودال ها می‌روید.

محرک قلب و اعصاب، ضد تشنج، ضد اسپاسم، آرام‌بخش، رفع نگرانی و اضطراب، ضد هیجان، محرک ضد استرس، ضد تب، اشتهاآور، ضد دلهره و ترس، ضد هیستری، مسکن سردردهای میگرنی و کم کردن ادرار مبتلایان به مرض قند جزو خواص این چای گیاهی است. طبع این گیاه گرم و تر است.

روش تهیه

ریشه خشک شده سنبل الطیب را شسته و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید، سپس بگذارید حدود 15 الی 20 دقیقه دم بکشد.

چای گیاهی اسطوخودوس

اسطوخودوس شامی مفرح و تقویت کننده بدن، قلب، مغز، احشا و قوای ظاهری و باطنی بدن، بازکننده گرفتگی‌های عروقی و مسهل بلغم و سودا به ویژه سودای مغز مفید دربیماری‌های سینه و سرفه، سردرد و سرگیجه پس از ضربه است.

همچنین برای بیماری‌های کبد و طحال و مجاری ادراری مفید خواهد بود. نکته قابل توجه این چای آن است که مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر است.

روش تهیه

یک قاشق چای‌خوری گلبرگ‌های اسطوخودوس را در یک لیوان آب جوش ریخته و بگذارید برای 10 تا 15 دقیقه دم بکشد.

چای گیاهی رزماری

رزماری برای درد میگرن بسیار موثر است. روغن این گیاه به عنوان درمانی برای بهبود دردهای التهابی مفاصل و دردهای عضلانی مفید است.

رفع سرفه های رطوبتی، تنگی نفس، پاک کردن ریه، تسکین درد کبد، دفع یرقان و شکاندن سنگ کلیه و مثانه همگی از خواص درمانی دمنوش رزماری است.

روش تهیه

یک قاشق چای‌خوری برگ‌های رزماری را به یک لیوان آب داغ اضافه کنید و بگذارید 5 تا 10 دقیقه بماند تا دم بکشد.

چای گیاهی زوفا

موارد مصرف چای گیاهی زوفا برای درمان سرفه‌های کهنه، درد سینه، تنگی نفس، آسم، دافع غلبه بلغم، باز کننده گرفتگی‌ها بیان شده است. طبع این گیاه گرم و خشک است.

روش تهیه

مقدار 5 گرم گیاه زوفا را در یک 100 میلی‌ لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به مدت 15 دقیقه دم کنید.

چای عناب

این چای برای درمان یبوست، کاهش اضطراب، درمان سرماخوردگی، سلامت استخوان، تسکین ذهن، سلامت قلب و عروق و بهبود ظاهر پوست بسیار مفید است.

روش تهیه

عناب را شسته و خیس کنید. سپس هسته آن را بیرون آورده و میوه خرد شده را داخل یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی‌گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد.

چای گل سرخ

گل سرخ گیاهی بوته‌ای و خاردار است. مزاج گل سرخ گرم و تر است. موارد مصرف بسیاری برای چای گل سرخ بیان شده که به اختصار شامل خشک کردن ترشحات زیادی، برطرف کردن عفونت و رفع بدبویی می‌شود. دمنوش گل سرخ همراه برگ سنا به عنوان مسهلی قوی استفاده می‌شود.

روش تهیه

تعدادی گلبرگ گل سرخ را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و بگذارید برای 10 تا 15 دقیقه دم بکشد.

چای مناسب هر فصل

گروهی از چای ها برای فصول مختلف پیشنهاد شده‎اند و گاهی تاکید شده است که بعضی از آن‌ها استفاده شوند. در ادامه تعدادی از چای های طبیعی که به شکل ویژه برای فصل‌های مختلف اعلام شده‌اند را به شما معرفی می‌کنیم:

چای های مناسب فصل بهار

چای نعنا، ریحان، بابونه، بهار نارنج، رزماری، آویشن، اسطوخودوس، بیدمشک، زعفران، سنبل‌الطیب، خارمریم

چای های مناسب فصل تابستان

نعنا، بادرنجبویه، اسطوخودوس، بابونه، چای ترش، عناب، گل گاو زبان، خارشتر، بیدمشک، کاسنی

چای های مناسب فصل پاییز

اسطوخودوس، نعنا، زنجبیل، آویشن، میخک، دارچین، پونه، چای کوهی، زعفران، آویشن

چای های مناسب فصل زمستان

گل سرخ، آویشن، نعنا، دارچین، گل گاو زبان، مریم گلی، بادرنجبویه، زعفران، ترکیب گل ختمی + گل محمدی + گل گاو زبان، ترکیب گزنه + دارچین، ترکیب نعنا + رازیانه + زنجبیل

چای طبیعی یا دمنوش گیاهی؟

دسته بندی تغذیه سالم مجله سلامت
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت
Call Now Button