روغن کنجد یا روغن ارده کنجد؟ کدام بهتر است؟

بازدید: 104,721 بازدید
روغن کنجد یا روغن ارده کنجد؟

آیا روغن ارده کنجد همان روغن کنجد است؟

روغن ارده کنجد در نظر بسیاری از مصرف کنندگان همان روغن کنجد محسوب می‌شود و در خرید روغن ارده کنجد خوراکی و درمانی این نظر در بسیاری از خریداران صادق است.

اما باید توجه داشت که بین روغن ارده کنجد و روغن کنجد تفاوت وجود دارد. تفاوت اصلی بین این دو در نحوه استخراج این دو محصول روغنی است.

کدامیک ارزش دارویی دارد؟

با رجوع به نظر حکما و طبیبان طب سنتی مشاهده می‌شود، عطاران دوران گذشته نیز به تفاوت بین این دو روغن وقوف کامل داشتند. چراکه بررسی و مطالعه آثار آنان نشان می‌دهد که روغن کنجد به طور کلی جهت مصرف خوراکی مضر و ممنوع است.

موارد استفاده از روغن کنجد در طب سنتی به صورت ضماد است و استفاده خوراکی از آن متداول نبوده. متاسفانه به علت عدم آگاهی مصرف‌کنندگان از خواص درمانی و دارویی این دو نوع روغن، شاهد هستیم مراکزی به وسیله دستگاه های روغن‌کشی از دانه کنجد مستقیما برای تولید روغن با نام اشتباه ارده استفاده می‌کنند.

خصوصیت پوسته لزج کنجد در طب سنتی باعث بروز برخی بیماری‌ها می‌شود که مهمترین و شایع‌ترین آن کبد چرب در افرادی است که از روغن کنجد به صورت خوراکی استفاده کرده‌اند. در حالی که روغن خوراکی پس از تبدیل کردن کنجد به ارده و روغن‌گیری از ارده به دست می آید.

درمان کبد چرب

روغن­ گیری از دانه کنجد

همان‌طور که اشاره شد، دلیل اصلی وجه تمایز روغن کنجد از روغن ارده کنجد روش روغن‌گیری از دانه گیاهی کنجد است. در روش صنعتی برای قابل استفاده شدن این روغن‌ها از روش‌های تصفیه صنعتی خاص استفاده می‌شود.

در روشی که به نام روش سرد (پرس سرد) موسوم است، میزان درجه حرارت به 40 درجه نمی‌رسد و در برخی موارد از درجه پایین‌تر نیز استفاده می‌شود.

این روش در حقیقت یک روش مکانیکی برای استخراج روغن از دانه کنجد محسوب می‌شود و روغن به واسطه فشار بر دانه کنجد از آن خارج می‌شود.

این نوع استخراج روغن از دانه روغنی کنجد امروزه در بسیاری از مراکز تولید روغن انجام میشود در حالی که نمی‌توان آن را جزو روغن‌های خوراکی قلمداد کرد.

تولید این نوع روغن‌ها صرفا جنبه تجاری دارد و نمی‌توان از آن به عنوان ماده‌ای برای درمان بیماری یا تقویت بدن استفاده نمود.

روغن کنجد در صورتی مفید است که به شیوه سنتی و غیرمستقیم (از ارده) تهیه شود. روش روغن گیری سنتی را در ادامه توضیح خواهیم داد.

پیشنهاد می کنیم مقاله خواص روغن ارده کنجد برای پوست و مو را مطالعه فرمایید

تفاوت روغن ارده کنجد با روغن کنجد

آنچه از روش های بالا منتج شد، همان روغن کنجد است؛ ولی اگر این روش روغن‌گیری در مورد دانه کنجد بو داده یا تفت داده شده اجرا شود، روغن حاصل از این فرآیند، روغن ارده کنجد خواهد بود. ارده در حقیقت از بو دادن یا تفت دادن و سپس آسیاب کردن دانه کنجد حاصل می‌شود.

طرز تهیه روغن ارده کنجد

برای تهیه روغن ارده با کیفیت، لازم است دانه‌های کنجد خام حداقل به مدت هشت ساعت در آب خیسانده شوند تا آب به‌طور کامل در دانه خام نفوذ نماید.

سپس دانه‌ها را در حرارت بالا حرارت می‌دهند. از این طریق دانه کنجد با حفظ تمامی خصوصیات اصطلاحا بو داده می‌شود.

با آسیاب کردن کنجدهای بو داده شده، ماده خمیری به رنگ کرمی تولید می‌شود که اصطلاحا به آن ارده می‌گویند. ارده تولید شده به مرور زمان روغن خود را خارج می‌کند که با جمع‌آوری آن روغن ارده کنجد اصلی و با کیفیت را استحصال می‌کنند.

اگر اجرای این مراحل دشوار است و از نظر مالی برای شما به صرفه نیست، می‌توانید با خیال راحت خرید روغن ارده کنجد را در عطاری اینترنتی عطارخونه انجام دهید.

روغن ارده کنجد

به دلیل آنکه این مراحل برای حجم انبوهی از کنجد انجام می‌شود، قیمت روغن ارده کنجد مورد تایید حکیم روازاده در این فروشگاه، بسیار مناسب‌تر از انجام شخصی این کار خواهد بود.

مزایا و معایب روغن ارده کنجد

از روغن ارده کنجد در مصارف آشپزی و سالاد و خصوصا برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده می‌شود. این روغن برخلاف روغن های مایع بازاری، تا 250 درجه سانتی گراد حرارت را به خوبی تحمل میکند بدون آنکه ضرری داشته باشد.

خوب است بدانید کمی بوی مطبوع کنجد در مصرف روغن احساس می‌شود؛ در هنگام سرخ کردن این بو کمی بیشتر خواهد شد،تقریبا بویی شبیه به کنجد بوداده.

موضوع طعم روغن ارده کنجد نیز در سطح بالایی به ذائقه افراد بستگی دارد. ممکن است افرادی که سالهای متمادی از روغن های ناسالم استفاده کرده اند آن را مطلوب ندانند.

اما بسیاری از افراد طعم روغن ارده کنجد را مطلوب و دلنشین می‌دانند. نکته جالب اینجاست که ممکن است بعد از چند بار مصرف روغن ارده کنجد تحمل بوی روغن مایع برایتان چندان راحت نباشد.

خواص روغن ارده کنجد

چربی‌ها انواع مختلفی دارند که در طب از آن‌ها به عنوان چربی مضر یا چربی سالم یاد می‌شود. روغن ارده کنجد، سرشار از چربی‌های دارای حلقه اشباع نشده و غیر اشباع است که این موضوع در سطح بالایی بر سلامت قلب موثر واقع می‌شود. این موضوع در کنترل میزان کلسترول و چربی بد ارگان‌های بدن نیز موثر است.

درمان چربی خون

روغن ارده کنجد بخورید و لاغر شوید!

شاید شنیده باشید که مصرف سرخ کردنی ها باعث چاقی می شود یا اینکه روغن را به کمترین میزان ممکن برسانید تا از چاقی در امان بمانید اما ما به شما میگوییم که غذاهایتان را با روغن ارده کنجد سرخ کنید و در حد متعادل (و نه کم) از آن در غذاهایتان استفاده کنید. هم لذت میبرید و هم لاغر خواهید شد.

افرادی بودند که صرفا با اصلاح روغن و فقط استفاده از روغن ارده کنجد در ماه اول چیزی بین دو تا سه کیلو کاهش وزن داشتند که چیز عجیبی نیست. روغن ارده کنجد بر خلاف روغن های بازار که دارای طبع سرد و سودازا هستند، گرم و تر است و مواد غذایی با طبع گرم، اکثرا لاغر کننده اند.

درمان ریشه ای یبوست با روغن ارده کنجد

از روغن ارده کنجد در طب سنتی در هنگام بروز برخی اختلالات گوارشی نظیر یبوست به عنوان ملینی قوی استفاده می‌شد. روغن ارده کنجد باعث افزایش فعالیت های روده‌ای در فرد می‌شود.

اگر از یبوست رنج میبرید پله اول درمان اصلاح روغن است. دور روغن های جامد و مایع بازاری را خط بکشید و نتیجه را ملاحظه کنید.

دیگر خواص روغن ارده کنجد

مالیدن این روغن به صورت و کف پا در طب سنتی برای ایجاد احساس آرامش و انجام یک خواب کامل قبل از خواب شبانه در کنار سایر تدابیر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از روغن ارده کنجد به منظور حفظ بهداشت دهان و دندان نیز از دیگر خصوصیات این روغن است. این راه‌کار از ایام گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفت.

گذشتگان برای حفظ سلامت دندان و لثه‌ها به جای مسواک زدن با خمیردندان از چرخاندن انواع روغن‌های گیاهی استفاده می‌کردند که یکی از آن‌ها روغن ارده کنجد بود.

غنای این روغن از عنصر زینک باعث افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن شده و عامل موثری در حفظ و شادابی پوست بدن محسوب می‌شود. این عنصر در تقویت و استحکام سیستم استخوان‌بندی بدن نیز نقش مهمی دارد.

وجود ویتامین‌های گروه B و E و وجود عناصر منیزیم، کلسیم و فسفر سبب شده است که از این روغن در جهت حفاظت از موهای سر در طب سنتی بهره گرفته شود.

مبارزه با رادیکال‌های آزاد روغن ارده کنجد سبب شده است که مصرف آن برای بیماری‌هایی نظیر پارکینسون و سرطان در کنار سایر تدابیر تجویز گردد. خصوصیت آنتی اکسیدانی روغن ارده کنجد آن را در درمان بیماری‌های عصبی و آرتروز نیز مطرح کرده است.

تهیه خمیر ارده به همراه روغن ارده کنجد می‌تواند به‌عنوان غذای مکمل برای کودکان مورد استفاده قرار گیرد. از این مکمل برای افزایش قدرت ایمنی بدن کودکان و جلوگیری از بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی استفاده می‌شود.

درمان سرماخوردگی

قدرت طعم دهندگی بالای روغن ارده کنجد سبب شده است که کدبانوهای آگاه از این روغن در اولویت برای مصارفی چون تهیه غذاهای برنجی و خورشتی و سرخ کردنی، یا انواع سالاد استفاده نمایند.

در طب سنتی به طور کلی از روغن ارده کنجد به عنوان رفع کننده صفرای سوخته سودا و درمانی برای تنگی نفس، سرفه خشک، زخم ریه و آسم، تشنج خشک و در نهایت ادرار سوختگی کودکان و سوزش ادرار استفاده می‌شود.

مضرات روغن کنجد

از مضرات روغن کنجد(نه ارده کنجد) می‌توان به بروز بیماری شایع کبد چرب غیر الکلی اشاره کرد که در عملکرد طبیعی کبد افراد ایجاد اخلال می‌کند.

همچنین روغن کنجد در صورت استفاده زیاد، خطر ریسک انسداد رگ‌های قلبی و متعاقب آن افزایش احتمال سکته قلبی را فراهم می‌نماید. این موضوع به دلیل وجود رادیکال‌های آزاد باعث بروز پیری زودرس می‌شود.

مضرات روغن کنجد به علت بالا بودن میزان کالری آن در استفاده بی‌رویه به صورت افزایش وزن مصرف‌کننده بروز می‌کند. چاقی مفرط و مشکلات ثانویه از عوارض استفاده مفرط از این روغن هستند.

مصرف بی‌رویه از طریق ایجاد دیورتیکولیت با تاثیر بر انقباظ روده بزرگ سبب ایجاد دل درد و یبوست خواهد شد. آنافیلاکسی مشهودترین حساسیت گزارش شده از  مضرات روغن کنجد است که سبب افزایش فشار خون و ایجاد تنگی نفس در فرد می‌شود و می‌تواند تمامی ارگان‌های بدن را درگیر کند.

از دیگر مضرات روغن کنجد در مورد پوست‌های چرب شایع است که باعث تجمع بیشتر مواد زاید و روغنی در منافذ پوست می‌شود. این موضوع باعث ایجاد آلودگی‌های باکتریایی و قارچی ثانویه می‌شود.

مضرات روغن ارده کنجد

استفاده از ارده و مشتقات آن به طور کلی در بارداری ممنوع است. زیرا احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد. خانم های باردار بهتر است در دوران بارداری از روغن های جایگزین نظیر روغن زیتون و روغن حیوانی و محلی استفاده کنند.

در بیماران مبتلا به اسهال مزمن استفاده از روغن ارده کنجد مضر بوده؛ چراکه این موضوع باعث تشدید بیماری خواهد شد.

نگهداری روغن ارده کنجد

به واسطه غنای این روغن از اسیدهای چرب اشباع نشده، جهت جلوگیری از کاهش خاصیت این روغن، برای نگهداری باید از محل خنک، خشک و به دور از تابش مستقیم نور آفتاب استفاده کنید. در صورت نگهداری درست، این روغن تا 7 سال قابلیت ماندگاری و استفاده دارد.

دسته بندی تغذیه سالم سبک زندگی مجله سلامت
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط
اشتراک در
اطلاع از
guest
98 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کارشناس عطارخونه

این نظر شخصی شماست . نظر اساتید روغنگیری که علمش رو دارند با شما فرق داره

محمد
محمد

سلام استاد میشه بفرمایید در زمان قدیم و حکما که نظریه اونا رو نشر میدید بفرمایید چه جوری از کنجد مستقیم روغن کنجد استخراج میکردن مگه اون وقتا دستگاه پرس سرد بوده

کارشناس عطارخونه
پاسخ به  محمد

سلام سوالتون مثل این میمونه که بگید قدیما که ماشین نبوده مردم چجوری از جایی بجای دیگر میرفتند!
قطعا در گذشته دستگاه پرس سرد به این صورت نبوده اما وسیله ای بوده که از کنجد تحت فشار روغن استحصال کنند

م ش
م ش

سلام روغن ارده یاهرروغن دیگه ای جهت زودانزالی خوبه؟

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود روغن زالو استفاده کنید

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود خیر مشکلی ندارد

نوید نصیری
نوید نصیری

سلام اگر روغن ارده کنجد هنگام سرخ کردن همون اول کف کن آیا مشکلی دارد؟

محمد
محمد
پاسخ به  نوید نصیری

سلام وقتتون بخیر
از نظر خاصیت تقویت بدن ، به فرض اینکه روغن ارده کنجد از خود ارده گرفته شده باشه ، خوردن ارده ای که روغنش گرفته شده مفید تره یا خوردن( و استفاده ) روغن ارده کنجد؟

یعنی ارده مفیدتره یا روغن ارده؟
حالا مخلوط ارده و روغن رو کاری ندارم.
ممنون

کارشناس عطارخونه
پاسخ به  محمد

سلام هردو مفیده و هرکدوم خاصیت خودشو داره

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود خیر مشکلی ندارد

مهدی رحمتی
مهدی رحمتی

سلام روغن ارده کنجد برا کسی ک کهیر میزنه خوبه یابده

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود این رژیم مورد تایید نیست/خیر نباید روغن زیتون حرارت مستقیم ببیند

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود این رژیم مورد تایید نیست/خیر نباید روغن زیتون حرارت مستقیم ببیند

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام خسته نباشید آیا رژیم گیاه خواری برای لاغری ضرر ندارد و میشه راهنمایی کنید روغن زیتون آیا میشه باهاش سرخ کردنی درست کرد

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود اگر طبع گرم وصفراوی باشد ممکن است چون گرم است/

بابایی
بابایی

سلام وقت بخیر روغن ارده کنجد باعث جوش زدن و عرق کردن زیاد هم میشه؟

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود بله بهتر از اونم برای پوست هست البته مثلا روغن گل سرخ یا بنفشه

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود شما از روغن حیوانی استفاده کنید و روغن ارده رو فقط برای سرخکردنی استفاده کنید

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام روغنی ک روی ارده جمع شده است برای پوست مفیده ؟؟

Roza
Roza

سلام و عرض ادب من ۷ ماه از روغن ارده کنجد استفاده کردم منتهی ب دلیل طبع گرمش و هوا رو ب گرمی میره حس میکنم داره اذیتم میکنه چه روغنی توصیه میکنید . البته برا اولین بار روغن کنجد خریدم و پخت و پز میکنم نمیدونم تا چ حد کارم درسته یا ن؟؟؟؟.

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود روغن ارده کنجد زده شود چون طبع آن گرم است

ساحل
ساحل

سلام .وقتتون بخیر.برا درمان سرگیجه و رفع سردی مغز درطب سنتی ملاج سر رو روغن کنجد بزنیم.ایا روغن ارده کنجد با کنجد متفاوته؟؟

ناشناس
ناشناس

سلام خداقوت خسته نباشید. عالی بود ممنون.

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام و عرض ادب از جای معتبر تهیه کنید ضمنا روغن ارده کنجد کاملا عطر کنجد رو داره

مجتبی
مجتبی

با عرض سلام و خداقوت روش تشخیص اینکه روغنی که بمون فروختن، روغن کنجده یا ارده ی کنجد چیه؟

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام و عرض ادب؛ روغن ارده کنجد رو هم از کنجد می گیرن فقط مراحلش متفاوته. تو همین مقاله ی بخشی در مورد طرز تهیه روغن ارده توضیح دادیم

ربیعی
ربیعی

سلام من کنجد خریدم میخاستم برم روغنشو بگیرم ولی میگین خوب نیست البته من شستم وخشکش کردم…. یعنی بهش بگم روغن ارده بگیرین برام پس اگه اینطوره هیچی درنمات برام از ۱۶کیلو کنجد

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود 1ق.چ جوش شیرین در 1 استکان آب گرم هم برنید و میل کنید

جاويد مازار
جاويد مازار

سلام یه سوال خدمت شما داشتم ته ارده را با کمی اب داغ هم زدم و بعد با کمی شیره خوردم بعد از دوساعتی کمی ترش کردم و دل درد دارم میشه راهنمایی و مصحل ان را بفرمایید ؟

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام دکتر قلب رفتید؟ شاید دریچه های قلبتون مشکل داره ک داره ضخیم میشن

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

گهگاهی میتونید از روغن زرد هم استفاده کنید اما با حرارت متوسط.

رضا حبیبی
رضا حبیبی

سلام. عزیز آخه شما نوشتین نباید زیاده روی کرد حتی در روغن ارده کنجد برای ما که هرروز از سرخ کردنی استفاده میکنیم چه روغنی بهتره؟

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود بودادش بهتره

وارانی
وارانی

سلام خدمت شما مصرف کنجد به صورت خام مفید میباشد؟

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

درود حتما اصلاح تغذیه داشته باشید فشار خون هم دارید ؟

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

با سلام. برای درمان بزرگ شدن ( ضخامت) عضله قلب ، چه توصیه هایی دارید. با تشکر

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام روز بخیر؛ مشکلی نداره

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام میشه روغن ارده تو ناف بریزیم؟یا شکم باهاش ماساژ بدیم رحم و تخمدان رو

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام چشم

فارهین موسوی
فارهین موسوی

عالی بود واسه کلیه هم اگر مطلب بذارین ممنونم

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام بر شما عرق مفرح ابریشمی همراه عرقیات مفرح صبح و شب میل کردن یک قاشق عسل قبل خواب چکاندن دو قظره گلاب در بینی و روی بالشت

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام بر شما عرق مفرح ابریشمی همراه عرقیات مفرح صبح و شب میل کردن یک قاشق عسل قبل خواب چکاندن دو قظره گلاب در بینی و روی بالشت نسخه خواب(محصول موجود در عطارخونه)

محمد
محمد

سلام برای درمان کم خوابی و بدخوابی و خواب کم کیفیت چه دستوری دارید … لطفا سپاسگزارم

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

..

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

عماد عزیز سلام اصلاح تغذیه فراموش نشه استفاده از روغن ارده ی کنجد دنبه برای سرخ کردنی ها مناسب هست طبیعت روغن و سرخ کردنی ها گرم و خشک هست ….. برای چاق شدن باید مزاجتون اصلاح شه و خشکی بیش از حد از بدنتون خارج شه گلقند بعد هر وعده 1ق غ برای شما مفیده پزشکتون گفتند التهاب روده دارید ؟

عماد
عماد

من بیماری التهاب روده دارم و خیلی لاغرم برای افزایش وزن از چه روغنی برای سرخ کردن و پخت و پز استفاده کنم که هم مفید باشه و هم چاق کننده

بابک
بابک

اگه روغن ارده کنجد رو به ابرو بمالید…برای از بین بردن لک..و آبرسانی پوست عالیه..

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام بر شما مسلما روغن کنجد

ابوالفضل
ابوالفضل

سلام ببخشید ، با این وجود فارق از برتری روغن ارده کنجد بر روغن کنجد اگر قرار باشه بین روغن های سرخ کردنی و پخت و پز بیرونی و روغن کنجد(نه ارده کنجد) یکی رو انتخاب کنیم کدوم رو پیشنهاد میدید؟ روغن های بازاری رو استفاده کنیم بهتره یا روغن کنجد با معایبی که براش شمردید؟

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام جناب مرفاوی عزیز بهترین روغن برای سرخ کردن روغن ارده کنجد هستش

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس

سلام خانم کسمائی عزیز ممنون از اینهمه انرژی خوبی که به ما دادید.

اکرم کسمائی
اکرم کسمائی

مطالب برای من تازه گی داشت و مفید بود سپاس که با صبوری به همه جواب دادید .

صمد مرفاوی
صمد مرفاوی

سلام برای سرخ کردن از چه روغنی استفاده کنیم؟ با تشکر

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت